Защо да изберем столове от метал?

1
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Столовете  от метал са стабилни и практични. Преди време металните столове са се изработвали от ковано желязо – големи и масивни или кокетни, като дантела от метал.

Днес за изработката на метални столове се използва неръждаема стомана, алуминий и сплави. Модерната визия на съвременните, метални столове е със семпъл дизайн. Основната метална конструкция се съчетава с различни профили за седалката и облегалката на стола, но може да се използват и метални мрежи.

Дизайнерите се стремят да проектират не само стабилни и красиви столове от метал, но те да изпълняват и основната си функция – да са удобни за сядане. Затова се влага всичкия опит и познания за материалите и ергономия, за да се постигне баланса, между модерна визия и комфорт. От метал се изработват столове с различно приложение – от столове за къмпинг, до офис столове. Най- честата употреба на столовете от метал е в градината, защото са устойчиви на неблагоприятни, природни условия.

За по-голямо удобство или за да се промени визията на един метален стол, към него може да се добави възглавница от дунапрен, както към седалката, така и за облегалката. Текстила създава уют и добавя към практичните качества на металния стол, топлина и хармония. С различна текстилна декорация, един стол, може да придобива разнообразна визия.

Металните столове се поддържат изключително лесно. Независимо от какъв метал са изработени, те имат трайно защитно покритие и за почистването им просто може да се забършат или измият със струя вода, след което да се подсушат. Затова притеснението, че може да се разлее храна или напитка, е безпредметно при употребата на метален стол.

Ако все пак след време металния блясък на стола потъмнее, или боята започне да се пропуква, просто може да се пребоядиса. Повод за смяна на цвета, може да бъде и желанието за разнообразие или смяна на интериора и цветовата гама. Каква е разликата между стоманен и алуминиев стол? Разлика има може би единствено в тежестта – алуминиевите столове са много леки. Може би това ги прави и по-уязвими за деформации, но за да се повреди един стол, ще е необходимо доста голямо усилие.

Ако са изработени със стил, столовете от метал, могат да заемат място и в най-изтънчения интериор.