Българин ли е Марк Зукърбърг?

1
Добави коментар
jim.parashkevov
jim.parashkevov

Както е известно, македонските медии често пускат в нета новини за наличието на македонски корени при редица известни личности (като президента Обама, Димитър Бербатов и Христофор Колумб.), но този път изданието „Република“ направо изби рибата с твърдение, че създателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг е българин.

Редакторите със сигурност са се вързали на дългогодишната шега, която обикаля социалната мрежа, че Зукърбърг е наш сънародник. Югозападните ни съседи дори заявяват, че се позовават на престижни американски медии. Според смехотворния материал, собственикът на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг сам признал, че е четвърт българин. „Той е признал, че има български произход, от който много се гордее и е кръстен на своя дядо по майчина линия, Марко, който емигрирал в щатите през 1944 г. след идването на народната власт, която преследвала богатите българи и затова избягал на запад“, посочва македонсото издание. Според „Република“ бабата на Зукърбърг останала в България и не е ясно каква е съдбата й.

Естествено, както посочва и сексапилната PR-ка Мери Парашкевова, това е поредния, забавен гаф на макетата, който се разкрива от официалната фейсбук страница: https://www.facebook.com/dosietataz.com на специален агент Владимир Лисичков от ФБР и Доцент Ата Пападакис, топ експертите ни в областта на паранормалноно и конспиративните теории и водещи на предстоящото предаване „Досиетата Z“.