Познатата и непозната Ана Пападопулу

1
Добави коментар
greenbox
greenbox

Познаваме българската актриса с гръцки произход Ана Хараламбу Пападопулу (както е цялото й име) от участието й в нашумели български филми като „Мисия Лондон“, където си партнира с Юлиан Вергов, Карла Рахал и др, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, в който освен нея участие взимат Христо Мутафчиев, Николай Урумов и др. Освен от малкия екран, зрителите познават Ана Пападопулу и от многобройните театрални представления, в които тя участва – „Вишнева градина“, Сирано Дьо Бержерак“, „С любовта шега не бива“, „Рибарят и неговата душа“… списъкът наистина е дълъг. До тук с познатите факти за Ана Папдопулу. Какво обаче е останало скрито зад завесата?

Сред нещата, които актрисата ненавижда са да шие копчета, да я наричат Ани и да изписват името й с две „Н“. Позволява на приятелите си да се обръщат към нея на галено с „Анче“, а когато се скъса някое копче – нейно или на децата й – всичко се изпраща на свекърва й.
 Първата дума, която актрисата произнася като дете е не „мама“, а „кокал“. Ядяла е много месо, но от много време насам е вегетарианка, като готви месо само за близките си.
Една година преди да навърши 30 години, Ана Пападопулу „пораства“ в житейския смисъл на думата – осъзнава заблудите си, спира да вижда нещата по начина, по който си ги представя и започва да ги възприема в истинската им светлина.
В живота Ана Пападопулу е общителна, говори с всички хора от обкръжението си, но рядко става истински близка с някого дотолкова, че да споделя всичко с него.
В детските си години Ана Пападопулу е била разхвърляна, като с течение на времето става все по-подредена. Днес актрисата не прави компромиси с реда и чистотата у дома и готви отлично.
От емоционална обида Ана Пападопулу може буквално да се разболее – вдига температура и т.н.
Случвало се е актрисата да излиза на сцената и да играе в представление със силен  главобол, тежки травми на коляното и температура 39,5 градуса.
Синът на Ана Пападопулу – Богдан, има още около 55 имена – Чоки, Чоки – Сан, Чок Гюзел, Гвендолин, Шишо и др. Детето ги знае и се обръща на всяко едно от тях. Дъщеря й Бела пък има само около 5 -6. Някои от тях са Чочето, Чопи и Чопъра.