Змията в Модните Аксесоари-Модни Змийски Мотиви

1
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Змията в Модните Аксесоари-Модни Змийски Мотиви

By admin on 18.08.2016 in Аксесоари

Змията е Древен Символ

От една страна змията е символ на смъртта и подземното царство, а от друга на мъдростта и живота.Змиите също така се свързват с цикличното възраждане на Природата и възстановяването на универсалния Ред, когато той се наруши. Доста често те се смятат за символ на мъдростта. В малоазиатската традиция двете змии били разпространен символ на плодородието, а в месопотамската традиция сплетените змии се смятали за въплъщение на бога лечител.

Тракийските жреци също носели колиета и гривни с образа на увита змия.В българската митология се приписват свойствата на стопанин или пазител на къщата и нивата. Тя е обикновено свита на кълбо под прага на дома и се активира само в случай на опасност или брани границата на нивата, синора. Нейният дух се вика при беда, пак нейният дух помага на починалите в дома да извървят пътя до отвъдния свят, на който тя е господар, спокойно и безопасно.

Прагът е свещено място, което не се осквернява като се сяда на него или стъпва на него, защото това е домът на змията пазител.

Змията е пазител на вечната тайна за живота и смъртта. През зимата тя отива в отвъдното царство, където пази невиждани съкровища, и единствена от цялото животинско царство знае тайната за връщането обратно на горния свят. Тя пази ключа към прераждането, връщането в света на живите.

Змията служи за връзка между астралния и материалния свят.

Ацтекски мит описва сътворението на човека от Змийски бог, покрит с пера – Кетцалкоатъл, комуто помагала жена – змия, Кихуакоатъл. В древната столица на ацтеките Теночтитлан (днешния Мексико сити) свещеният район около черквата бил декориран с глави на змии с пера, а в средата входът към храма на Кетцалкоатъл бил пазен от страховитите зъби на гигантска змия. Тази древна змийска украса доминира в множество свети места като Теотихуакан в Мексико. Древните маи също се прекланяли пред пернатия Змийски бог, но името му било Кукулкан. Из цяла Мезоамерика ацтеки, маи и толтеки са украсявали свещените си места със змийски мотиви, които и до днес могат ясно да бъдат видени. В източната част на Мезоамерика, в Хаити, има легенди за змии, които водят началото си от сътворението. Местното население – вуду, вярва в бог, наречен Дамбала Уедо, чието изображение е змия. На Дамбала Уедо се гледа като на Велика Змия, Създателя на Вселената, Небето и Земята. Бог Митра и Слънчевият Бог РА също са изобразявани със змии.Змията символизира вечната мъдрост и безсмъртието.Модните дизайнери създават изкусителни аксесоари със змийски мотиви.

Ето няколко модни изкушения със змия увиваща се около ръката ви или около врата ви:

 

Пръстен Змия

Колие Змия

Гривна Змия

Гривна змия

Рокля с Гол Гръб Змия

Гривна Змия

Обеца Змия

by by