МЦ „Оксиком“ привлече млад и проспериращ офталмолог към екипа си

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Д-р Малина Топчийска е родена в Бургас, в семейството на лекар и инженер. През 2001г. завършва Немската гимназия “Гьоте” в морския град, след което започва следването си по медицина в Университета в Лайпциг, Германия. След 3 години в Германия, продължава клиничната част на следването си в Медицинския университет в София, където завършва медицинското си образование.   

След конкурс през 2009 г. започва специализация по очни болести към Катедрата по очни болести в Александровска болница, с пряк ръководител Проф. Ива Петкова, национален консултант по офталмология. Една година по-късно продължава специализацията си във болницата Вестфалц в Кайзерслаутерн, Германия, част от медицинския университет в Майнц.  

През 4-годишната си специализация в Германия, се занимава изключително със заболявания на роговицата, възпалителни заболявания, катаракта, лазерно лечение на ретината и вторично перде, както и заболявания на ретината, вследствие на диабет, макулна дегенерация и отлепване на ретината. През 2015г. след приключване на специализацията в Германия, придобива специалност по офтламология. През юни 2016г. се завръща в Бургас, където започва работа във водещия офталмолигичен медицински център „Оксиком“.  

Макар и отскоро в морския град, тя бързо печели доверие сред пациентите, които я описват като внимателен и сърдечен лекар.   

Признава, че офталмологията е вдъхновение и призвание за нея. „Майка ми е специалист по очни болести и спокойно мога да кажа, че съм “закърмена” с офталмология. Радвам се, че съм открила професията, която ме мотивира и носи удовлетворение всеки ден. Бургас и МЦ „Оксиком“ винаги са били изключително важни за мен. Всичко, което професионално съм правила досега, е било с мисълта един ден да бъде приложено в родния ми град“, споделя д-р Топчийска.