Интериорни решения за една красива градина

1
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Красивата градина е притегателно място, за приятни мигове и почивка. При проектирането на градината се мисли за разположението на пътеки, площадки, водни източници, тревни площи и засаждането на растителни видове, но и за кътовете, където ще се сяда. Това може да са обикновени пейки, беседка или навес, под който да се разпределят градински мебели. Собствениците на градината вземат своите решения, според предпочитанията си за стил и начина, по който ще я използват.

Най-разпространените дейности в градината са събирания с приятели на барбекю.  За осъществяване на такива събирания, в градината се намира място за зидана камина или площадка, за разполагане на барбекюто. След това се мисли за мебелите край барбекюто – удобна маса и столове. Те се разполагат на площадка, предвидена за това, или пък се пренасят произволно, на добре поддържана поляна.

Мебелите може да са от всякакъв материал – дърво, пластмаса, метал, а понякога домакините просто нахвърлят колоритни възглавници, върху които да се сяда. Принципно мебелите в градината трябва да са практични и да не се влияят от евентуално неблагоприятни, метеорологични явления. Но решенията, които вземат стопаните не винаги се съобразяват с този факт. За хората от една страна е много важно какво настроение ще създава вида на градината и след това, как ще им бъде удобно в нея.

Колко често ще се почива в градината не е от голямо значение, но самата идея в нея да се разположат стилни мебели, носи приятно усещане. Възможността да се поседне на прохладно и красиво място в градината, е достатъчно отпускаща съзнанието. Стилът в градината може да е различен – битов, романтичен, ретро, модерен или авангарден. Мебелите и декорацията в градината се съобразяват с общия стил в нея. Наличието на вода, под някаква форма, допринася за хармонията независимо от стила на градината. Това може да е басейн, фонтан, езеро, водопад, чешма или просто красиви съдове пълни с вода. Не за последно място трябва да се помисли за осветлението в градината. През деня осветителните тела може да имат чисто визуално въздействие, но вечер те имат и практическо приложение. Осветлението може да се проектира така, че да осветява определени места в градината, като им придава артистичен вид. Играта на светлина с различна осветеност и цвят, може да направи нощната градина голяма атракция.