„Карлсберг България“ разхлажда с нов сайдер

1
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Somersby*, перлата в короната на „Карлсберг България“, е основател на категорията „сайдер“ в България. Напитката е и основният двигател зад ръста й от 2012 г. насам. Само през миналата година пазарът на сайдер в страната нарасна с 72% в сравнение с 2014-а, а Somersby отчете 44% ръст в обем.

За първото полугодие на 2016 година Somersby, който се произвежда и предлага в четири разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка, държи над 60% от пазара на сайдер у нас.

Иновациите са част от успеха на марката, която вече радва българските потребители с нов вкус. „Карлсберг България“ пуска за първи път у нас нов вид естествено мътен сайдер с натурални частици плод. Somersby Apple Blend съчетава три сорта ябълки – приятната сладост на „Златна превъзходна“ и кисело-сладкия вкус на други сортове ябълки. Somersby Apple Blend е по-сух, слабогазиран и се консумира се охладен, без лед.

„Създадохме тази лимитирана серия на напитката специално, за да отпразнуваме есента – сезонът, през който се събира новата реколта от над 10 000 сорта ябълки. Именно ябълката, един от най-популярните плодове в света, е в основата на сайдерите Somersby. Somersby Apple Blend е новост за цялата „Карлсберг Груп“ през 2016 година. Горди сме, че България беше избрана за една от пилотните европейски държави, в които ще бъде представен този иновативен продукт“, коментира Христина Вучева, бранд мениджър на Somersby в „Карлсберг България“.

Лимитираната серия е с 4.5% алкохолно съдържание и ще бъде на пазара от началото на септември в стандартните за марката стъклени бутилки от 0.33 милилитра.

Продуктовото портфолио на „Карлсберг България“ включва разнообразие от първокласни бири – националните „Шуменско“ и „Пиринско“, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгйската крафт бира Grimbergen.

Carlsberg Group е четвъртата по големина пивоварна компания в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 45 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара.

 

*Най-продаваният сайдер в България по данни на AC Nielsen за 2015 година.