Wizz Air лети от Варна до Будапеща

30
Добави коментар
DSTours
DSTours

Нови полети на Wizz Air от Варна и София до Будапеща, Унгария

 

 

Унгарският превозвач Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа. Компанията оперира над 220 европейски дестинации. Авиокомпанията става все по-популярна и предпочитана от пътниците, предлагайки бюджетни цени за самолетни билети до много държави. Ниските цени, разбира се са за сметка на много други услуги, които се заплащат допълнително (багаж, чек-ин, кетеринг и т.н). Уиз Ер лети от България до 37 дестинации в 18 държави, предоставяйки удобна връзка с цяла Европа, а и не само. Полети са удобни за пътуващите от и до страната ни с цел бизнес или туризъм.

 

Морската столица Варна се свързва с директен полет до Будапеща, Унгария

От началото на август живеещите в източната половина на страната могат да се възползват от директният полет Варна – Будапеща.  До 18 септември маршрутът ще се обслужва два пъти седмично – всяка сряда и неделя. Всички, които желаят да посетят аристократичната унгарска столица, разположена по бреговете на Дунава, ще могат да го направят с директен полет! Будапеща е сред най-посещаваните европейски столици през летните месеци, предлагаща разнообразие от туристически атракции, забележителности и фестивали. Ако Ви се отдаде възможност, не пропускайте фестивала в Сигет, кулинарния фестивала в двореца и разбира се термалните бани на града.

Директната връзка Будапеща – Варна се очаква да привлече още повече туристи по българското Черноморие и Морската столица, което ще е от полза за родния туризъм.

През ноември стартират и полети на Wizz Air от София до Будапеща. С това директните линии от България до Унгария стават 3 – от София, Варна и Бургас. Като столица и най-голям град на Унгария, Будапеща посреща голям брой пътуващи с цел бизнес или мероприятия.

Към момента Wizz Air предоставяше директна връзка от Варна само до Лондон  (Лутън). Надяваме се, че новите полети от морската ни столица няма да приключат до тук 🙂

Нискотарифният превозвач оперира полети и от летище Бургас. Дестинациите, които се предлагат са Унгария – Будапеща, Полша – Варшава и Катовице и Великобритания – Лондон (Лутън). Самолетни билети за тях можете да закупите от офисът на Ди Ес Турс в Бургас:

 

Компанията обслужва голям брой дестинации в 17 държави от летище София. Възможностите, които Уиз Ер предоставя за пътуване от летище София са:

Испания – Аликанте, Валенсия, Барселона – Ел Прат, Мадрид; Франция – Париж ( Бове); Италия – Бари, Болоня, Милано (Бергамо), Неапол, Рим (Фиумичино и Чампино). От офисите на  Ди Ес Турс можете да получите повече информация за свободни места, часове и цени на полетите и на допълнителните услуги, които се заплащат към нискотарифните авиокомпании.

Wizz Air предлага още самолетни билети до Великобритания – Бирмингам, Донкастър/ Шефийлд, Бристол, Лондон – Лутън; Скандинавските страни: Дания- Копенхаген, Швеция – Малмьо, Норвегия – Осло. Великобритания и Скандинавските страни традиционно изпращат голям брой туристи през лятния сезон до Черноморските ни курорти, което налага необходимостта от директни чартърни полети от Летище Варна и Летище Бургас. Самолетни билети за тях можете да закупите от офисите на Ди Ес Турс.

Останалите европейски дестинации, до които лети Уиз Ер са: Белгия – Брюксел (Шарлеора); Холандия – Айндховен и Маастрихт; Унгария – Будапеща; Германия: Дортмунд, Кьолн, Меминген, Нюрнберг, Франкфурт – Хаан; Швейцария (Базел, Женева). През летният сезон можете да се възползвате от удобството на директни чартърни полети от морските ни летища Варна и Бургас до повечето големи градове в Германия и до Швейцария – Базел и Цюрих:

Нискотарифният превозвач предлага и самолетни билети до островните държави Малта и Кипър (Ларнака). Извън границите на Стария Континент Wizz Air лети от София до Грузия (Кутаиси), Израел (Тел Авив) и ОАЕ (Дубай).

 

Включването на нови дестинации в листата на Wizz Air може да е само от полза за пътниците, а конкуренцията с останалите нискотарифни превозвачи като Rayanair  предоставя все повече възможности за пътуване до Европа и света.

 

Разберете повече за полетите на Rayanair от Летище София от нашия блог: