Какво ще бъде влиянието ретроградният Меркурий?

2
Добави коментар
Niky_Sotiroff
Niky_Sotiroff

Какво ще бъде влиянието ретроградният Меркурий?

Важни астрологични и нумерологични фактори за септември.

Още в древността хората са забелязали, че планетите забавят своя път сред звездното небе, като че ли спират за момент, след това тръгват назад, обратно на естественото си движение през знаците на зодиака. След това идва момент, когато планетата отново забавя своя ход, спира за миг, след което отново тръгва директно. Когато една планета се движи назад, обратно на естественото си движение през зодиака, тя се нарича ретроградна. Разбира се, тези промени в движението на планетите са видими само от позицията на земния наблюдател, защото реално планетите се движат по своите орбити около Слънцето само в една посока.

От 30 август до 22 септември Меркурий става ретрограден. В такива периоди, когато планетата на комуникациите и кратките пътувания е в обратно на естественото си движение има някои неща, с които ще е добре да се съобразим.
– Проблемна комуникация. Твърде вероятно е трудно да се стига до консенсус, да има проблем с връзките и общуването като цяло. тези, които общуват чрез интернет може да имат проблем с писането, да се губят писма, да има проблем с изпращането на важна информация, да има забавяне в отговорите на важни въпроси.
– Затруднения в общуването и не добро разбиране на предоставената информация.Не бива да се реагира емоционално и прибързано, защото имайки предвид че информацията може да е изкривена или неточна може да се получат конфликти.
– Проблеми с транспорт, закъснение на превозни средства, неспазване на графици, проблеми с личния автомобил.
– Проблем при работа с документи, повече грешки при писане. В периодът не е желателно да се подписват договори, защото е твърде вероятно те да не се спазят като условия или продължителност. Насрочете важни срещи или сделки след 22 септември.
– Възможно е учениците да не запомнят добре всичко онова, което им е преподадено и трябва да запомнят.
– Възможно е често прекъсване на интернет връзките или да има проблем с телекомуникационната техника.
– Трябва да се внимава по пътищата.
– Желателно е да не се купуват нова техника,нови автомобили и да се правят сделки с тях /покупка, прехвърляне и прочие/.
– Не бива да се започва нова работа през периода.
– Може да върнете отдавна взети заеми.
– Възможни са проблеми в бизнеса.
– Когато се правят медицински изследвания през периода е добре да ги направите поне при двама независи лекари, защото има опасност от грешни диагнози.
– Желателно е който е нетърпелив да се научи да се владее през периода.
– Може да се срещнат стари приятели, които не са се виждали отдавна.
– Отличен период за разчистване на стари сметки, заеми или проблеми. Малката крачка в трудно време може да се окаже доста ефективна.

ОТ НУМЕРОЛОГИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА:
Универсалната нумерологична година и универсалния нумерологичен месец са под еднаква вибрация, което в този случай не е много добре.
– Емоциите ще бъдат водещи.
– Много хора може да станат обект на проблеми в работен или личен план /приключване на работа или връзка, отношения/.
– Не е желателно да се започват нови начинания.
– Тенденции за приключване на стари проблеми и завършване на стани начинания.
– В мунданен или политически план е възможно да има доста промени /на закони или при управляващи /напуснали, свалени или нови наети.
Твърде вероятно е през септември да има нови международни проблеми или напрегнати ситуации. Има опасност от нов атентат.