Рецепти на Пол Брег и Слава Севрюкова с ябълков оцет

2
Добави коментар
teokostov
teokostov

Повечето хора днес , когато работят усилено прибягват до различни стимуланти като кафе, чай (зелен и черен), алхокол, кола, енергийни напитки за ободряване, а изпускат един природен елексир – тонизираща напитка с ябълков оцет. Тя е от съкровищницата с рецепти на Пол Брег, диетолог и основател на Здравословното движение в Америка.:

Една ч.л. ябълков оцет се смесва с 1 ч.л. мед и се разтваря в 1 ч.ч. дестилирана вода.
Натуралният ябълков оцет е мощен източник на калий, който все повече липсва в храненето на съвременния човек.Пол Брег съвсем разумно е използвал богатите на калий суров мед и суров ябълков оцет, за да се пребори с хроничната умора, а също и с наднорменото тегло( напитката трябва да се приема 3 пъти дневно плюс спазване на хранителен прием от 1200 калории дневно и редовни физически упражнения). За стопяване на излишните тлъстинки натуропатът Брег препоръчвал още да се правят всекидневни масажи с ябълков оцет (смесват се 3 части  оцет и 1 част студено пресован зехтин) и да се провежда редовно гладуване с цел очистване на организма от натрупаните шлаки и токсични вещества.

Доказано е, че ябълковият оцет е сред най-великите помощници на здравето, познати в науката. Той представлява 100% натурален продукт, създаден с помощта на мощни, естествени ензими от органично отгледани ябълки, които не съдържат никакви токсични химикали.

Към всекидневната програма за приемане на ябълков оцет може да се следва следния съвет: допълнително прибавяйте 1 ч.л. ябълков оцет към 200 мл. доматен или пресен зеленчуков сок без сол (от моркови или зеленолистни зеленчуци) и го изпивайте между храненията всеки ден.

Българските лечители също познават вълшебната сила на ябълковия оцет. Ето няколко рецепти срещу шипове с ябълков оцет на Слава Севрюкова:

Рецепта 1
Голямо парче вълнен плат се намокря обилно с натурален ябълков оцет. Изцежда се много добре, може да се остави леко да изпръхне, за да остане само влажно. Обилно се наръсва с бял тамян, ситно счукан. С превръзката се преспива през нощта, а на сутринта се маха и болното място се отмива. Да се повтаря всяка вечер до настъпване на подобрение.

Рецепта 2
20 гр. тамян се разтварят в 500 мл. ябълков оцет. Болното място се масажира с така приготвената смес.

Рецепта 3
Накисва се черен хляб в ябълковия оцет и с него се налага болното място за няколко часа. След като се свали, увива се с вълнен плят. Държи се така поне час, а после се изплаква с топла вода.

Рецепта 4
Да се пият 2 пъти дневно по 2 суп.л. оцет с 1 суп.л. мед, разтворени във вода.