EТО КАК СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ С „КОНСУЛТАНТСКИ ДОГОВОР“! В СЛУЧАЯ ЗА: НФСБ И „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ“

1
Добави коментар
Ivan_Ivanov_87
Ivan_Ivanov_87

Публикувано на 04.09.2016 / 19:24
EТО КАК СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ С „КОНСУЛТАНТСКИ ДОГОВОР“! В СЛУЧАЯ ЗА: НФСБ И „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ“

В АФЕРА се получи сигнал, прикрепен с копия от оригинални документи, които показват нагледно как се извършва купуване на гласове, чрез т.н. „консултантски договор“.

Договорът и ордерите за получени пари касаят отминалите местни избори през 2015 година, по-специално – Община Аврен, Варненска област.

Договорът е сключен между кандидата за кмет на Аврен – от „Обединени земеделци“ и НФСБ Свилен Радев, занимаващ се със зърнен бизнес, и лицето Атанас Панайотов Вангелов.

Договорът е сключен с предмет на дейност – „регистрация на лица в Община Аврен – 200 души“, като надлежно е записано, че ще бъде платено „за всяко регистрирано лице по 35 лева“.

Коалицията „Шанс за Община Аврен“ /Обединени земеделци плюс НФСБ/, чийто кандидат е Свилен Радев, сключил договора за купуване на гласове, получава на местните избори – 2015 – 258 гласа, или 4,96%. Както е видно от сключения договор, в него е определена конкретна бройка от … 200 души.

От приложения последен документ за „получени суми“, става ясно, че са изплатени 7 000 лева. Сумата съвпада с определените „по 35 лева на регистрирано лице“, с броя на гласувалите за Свилен Радев.

Името на Свилен Радев излиза и по „панамските досиета“:

https://offshoreleaks.icij.org/nodes/12032829

А името на Атанас Вангелов пък е свързано с измами с моряшки кредити:

http://www.moreto.net/novini.php/?n=150008&c=09

На снимката е Свилен Радев с Бойко Борисов през юни месец т.г., на събор на БЗНС в Славовица.

Afera.bg