Дамска подстрижка Каре – средно дълга коса – Хубава жена

20
Добави коментар
marta453
marta453

Подстижката “Каре“ (или черта, както често я наричаме) е една от вечно модерните прически.

Името и идва от френската дума care, което в буквален превод означава квадрат. Както подсказва самото название, косата е разположена върху главата под формата на квадрат.

Всъщност “каре“ са цяла група подстрижки, основната от които е класическото каре.

При него косата е подстригана под права линия и покрива врата.

В зависимост от предпочитанията прическата каре може да се носи с бретон или без.

Дължината на косата може да е различна – късо каре с дължина до и под ушите и дълго каре с дължина до и под раменете:

Каре се препоръчва за гъсти или средно гъсти, прави или леко начупени коси.

Класическото каре е универсална прическа, която дава възможност да се скрият някои недостатъци на лицето – широките скули например. Подържането на тази прическа е лесно.

Карето е подходящо и за по-дълги коси

Тази подстрижка дава възможност косата да се носи по различни начини: вдигната на кок, на опашка, с различни аксесоари – шноли, диадеми и пр.  за ежедневието или за специалните поводи. Вижте 10 прически за булки и абитуриентки на основа каре.

От този вид подстрижка произхождат още няколко вида каре – с бретон или без, с удължени предни кичури, асиметрично каре и др.

Линията на подстрижката може да е права или дъговидна. Краищата на кичурите може да са филирани или плътни, да са обърнати навън или навътре със сешоар и още много варианти.

Прическата на черта стои добре както с идеално гладка, изправена коса, така и с небрехно разрошени кичури. Как да изправим косата си професионално в домашни условия – полезни съвети за използване на преса за коса ще намерите тук.

Как се прави подстрижка класическо каре (черта) може да видите в тази тема. А в някоя от следващите ще разгледаме различни видове стайлинг за прическа каре.

Вижте още уроци за подстригване:
Дамска прическа Боб – урок за подстригване
Как се прави подстрижка Каскада – средно дълга коса
Как се подстригва коса – видео демонстрация