15 ИДЕИ ЗА ЕТАЖЕРКА ЗА КНИГИ

1
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Всеки, който обича да чете знае, че етажерката за книги играе важна роля при съхранението и организирането на домашната библиотека. Независимо дали използвате дървена или всеки друг вид поставка, тя задължително трябва да покрива вашите индивидуални нужди. Голяма част от любителите на литературата предпочитат да имат повече от една етажерка в стаята си.

Ако се чувствате способни, може да си създадете собственоръчно лавица за книги от дърво. Убедете се предварително, че няма да съхранявате много тежки книги. Всичко, от което имате нужда са пирони, винтове, чук, желязна основа и дървени платформи. Може да оформите лавицата по ваш избор и предпочитание. Перфектната етажерка трябва да бъде елегантно лакирана, за да добие завършен вид. Препоръчваме ви да избягвате картон или дърво с ниско качество при изработка на рафта.

Ако имате нужда от вдъхновение може да погледнете сайтове или видео уроци, от които да почерпите свежи и креативни идеи. За старт е добре да започнете с по-простички идеи и изпълнения, тъй като в началото със сигурност ще правите грешки и ще срещнете трудности при изработката на лавицата за книги.

Имайте предвид, че висящите етажерки не са добра идея, ако разполагате с по-дебели и тежки книги. В този случай е допре да измайсторите рафт, който е прикрепен за стената. Не е трудна задача, но ще ви коства доста време и енергия да режете дървото, фиксирате опорите и т.н.

Разгледайте галерията от снимки с вдъхновяващи етажерки за книги, които са създадени собственоръчно ( т.нар. DIY )