Цветан Василев: Аз съм всичко друго, но не и крадец

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Банкерът даде интервю за сръбска телевизия, в което подробно разказва за конфликта си с Делян Пеевски

Бившият шеф на КТБ Цветан Василев, който се намира в Сърбия в очакване да бъде решена съдбата му по искането за екстрадиране в България, даде за първи път интервю за сръбска медия, съобщи Дарик от Белград.

Известната със своите риалити програми и в последно време доста гледана телевизия „Хепи“ излъчи в предаването си „Гол живот“ едночасово интервю с българския бизнесмен, когото нарече „най-богатия българин-бежанец в Сърбия“, пише в. „Сега“.

Интервюиращият го журналист Миломир Марич разпитваше Василев по разнообразни теми за българската действителност – от мнението му за Мултигруп, оценките му за комунизма и демокрацията в България и приемането й в ЕС, до спомени за българския компютър Правец и за контактите му с българския премиер Бойко Борисов, „който го помолил да спонсорира отглеждането на прочутата по света каракачанска овчарка“.

„Аз съм всичко друго, но не и крадец“, каза Василев и обясни, че най-голямата обида за него е, че го считат за национален предател и мошеник, докато той се определи като „най-големия патриот в България“.

Виж още: Василев: Почти няма знаково дело след 2012 г., което да не е поръчково (видео)

Цветан Василев обясни, че знае точно кой стои зад поръчковите нападки в българските медии срещу него, които по думите му се плащали по 50, 100 или 200 евро, но той не ги четял, „защото било под неговото ниво“. Въпреки това изчислил, че за две години са се появили 20 хил. журналистически писания срещу него, защото по думите му „90% от медиите в България били контролирани“.

Василев подробно разказа за конфликта си с Делян Пеевски и поясни, че проблемите са се задълбочили и ескалирали, „когато той му поискал 250 млн. евро подкуп и акции“, а той не му дал.

На въпрос дали ще има в България къде да преспи, ако се върне, Цветан Василев отговори, че има къща в София, но проблемът е, „че въобще не е сигурен за своя живот“.

Според него, за руското посолство той бил американски човек, а за американското – руски, но после всичко така се разбъркало, че по думите му той останал без ничия подкрепа.

Виж още: Цветан Василев: Ня#КОЙ се уплаши

Василев каза още, че е купил сръбската фабрика за стъкло в Парачин, защото му било важно да успее и да поправи лошия имидж на българските инвеститори в Сърбия.

„Аз съм убеден, че в Страсбург ще спечеля делото и ще ми бъдат върнати парите, които ми е взела българската държава“, заключи Василев в интервюто си за сръбската телевизия „Хепи“.

В интервюто си той не пропусна да похвали Сърбия и каза, че много би искал тя да успее, че се възхищава на гордостта и достойнството на сръбския народ, който въпреки десетгодишната война живее не по-лошо, отколкото в България.

Източник: в. „Сега“