Рецептите на Слава Севрюкова при анемия

1
Добави коментар
teokostov
teokostov

Слава Севрюкова е родена през 1902 година в Нова Загора. От 8-9 годишна възраст смята, че има ясновидски способности. В рода ѝ по майчина линия има и други, занимаващи се с народна медицина и претендиращи да са ясновидки. Това са баба ѝ, знахарка и билкарка, както и майката на Слава – Мария която също смятала себе си за лечителка и ясновидка.

Днес „Здравница“ подбра изпитаните рецепти на Слава Севрюкова при анемия:

Рецепта 1
Заливат се 200 гр. бял равнец с 500 мл. вряла вода. Оставя се да ври няколко минути, след което се прецежда и течността се изпива на 2 пъти в рамките на деня.

Рецепта 2
Приготвя се отвара от 10 ч.л. изсушени листа от коприва. Стриват се и се заливат с 200 мл. вряла вода. Пие се 3 пъти на ден по 1 ч.ч.

Рецепта 3
Смесват се по 200 гр. свинска мас, краве масло и мед. Продуктите се слагат в общ съд и се разтопяват на бавен огън. След като се получи хомогенна смес се сваля от огъня и се поставя в съд, подходящ за съхранение. От полученото всеки ден се добавят по 2 ч.л. към 250 мл. горещ чай или прясно мляко.

Рецепта 4
В 1 л. червено вино се слагат 50гр. дилянка и се вари около 10 мин. Получената отвара се изпива в рамките на 2-4 дни. За най-добър резултат е добре да се приема поне месец.

Рецепта 5
За лечението на анемия много помага да се пият прясно изцедени сокове от плодове с червен цвят( череша, вишна,френско грозде,боровинка, червено грозде,  червена ябълка, нар).

Рецепта 6
Вземат се 50 гр. борови иглички и се варят в 250 мл. вода в продължение на 20 минути. Пие се подправено с лимонов сок и захар.

Рецепта 7
Сложете 200 гр. червен кантарион в 1 л. червено вино да кисне 10 дни. Получената отвара се пие по 1 ракиена чашка ( 30 мл) преди и след хранене.

Рецепта 8
Пригответе 3 ч.л. ситно нарязани корени от жълта тинтява и добавете в 800 мл. вода. Вари се 5 мин. Пие со по 1 ракиена чашка( 30 мл) преди ядене.