Борисов уволни областния управител на София | Temaonline.bg

3
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БЪРЗА РЕАКЦИЯ
Борисов уволни областния управител на София
Събраните до момента факти дадоха мотив на премиера да поиска оставката на Веселин Пенев заради далавери с „царските конюшни“

10 Септември 2016 09:57
0

принтирай

|

текст

Премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на областния управител на София Веселин Пенев заради случая с „Царските конюшни”. 

Това се случи само няколко часа, след като Пенев обяви, че искането за оставката му е несъстоятелно и увери, че назначената от премиера проверка по случая няма да открие нарушения.

Проверката бе възложена от Борисов в петък сутринта, след като в четвъртък от БСП оповестиха, че разполагат с данни за имот от бившите царски конюшни, намиращи се в центъра на столицата, е продаден на безценица от областния управител.

Събраните до момента факти дадоха мотив на Борисов да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

По-късно през деня министър-председателят сезира и прокуратурата, като от правителствената информационна служба уточниха, че основание за това дават събраните данни по назначената от премиера проверка на Главния инспекторат, както и от предоставени данни от различни държавни ведомства.

Освен оставката на областния управител в петък бе поискана още една – тази на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. През целия ден управляващи и опозиция взаимно си прехвърляха топката и отправиха обвинения помежду си, а напрежението се промъкна и сред управляващото мнозинство, след като от ГЕРБ поискаха Реформаторския блок да оттегли Веселин Пенев от поста му още преди това да стане факт.