Таблица с ТОП букмейкърите за България

1
Добави коментар
bobiturboto
bobiturboto

Това е страницата, в която сме поместили таблица с водещите букмейкъри, които са достъпни за българските играчи. Освен тази таблица, вие ще може да прочетете под нея и 8-те най-важни правила и съвета при подбор на правилния букмейкър. Съветваме ви да се запознаете подробно със съдържанието, след което сами да прецените в кой сайт за залагания да направите регистрация.

Таблица с ТОП букмейкърите за България 8 важни неща при избора на букмейкър 1. Лиценз за България?

Когато става въпрос за избор на правилния букмейкър, всички играчи трябва първо да проверят дали сайта към въпросния букмейкър има издаден лиценз за България. Букмейкърите, които оперират легално на територията на България са за предпочитане пред тези, които нямат издаден лиценз. По този начин вие може да сте сигурни, че ще имате достъп до сайтовете им, без да се налага да ползвате алтернативни линкове за вход. Букмейкърите, които първи взеха лиценз за България са Бет365, Efbet и Betfair, като и двата сайта предлагат почти еднакви възможности за залози с тази разлика, че Бетфеър има и раздел със залагания от типа Борса. Bet365 взеха лиценз за България, след като се наложи да проведат дълга битка с Държавната комисия по хазарта. Накрая стана така, че финалната дума се произнесе от Софийския административен съд, който бе на страната на Bet365 (представляван от Хилсайд Лимитид или т.н Ню медия Малта). Сайтовете, които нямат издаден лиценз не са за подценяване, като някои от тях са Sportingbet и Pinnacle Sports, които предлагат всички видове залози, покер и казино игри, но за съжаление сайтовете им са филтрирани от Българската държавна комисия по хазарта и идинствения достъп до тях се осъществява през алтернативни линкове за достъп.

2. Коефициенти

От огромно значение за всички играчи са величините на коефициентите. В някои букмейкъри те са значително по-големи за футбол, докато за тенис, волейбол и баскетбол са по-малки. Може да проверите всеки от букмейкърите, като посетите сайта им и разгледате предложенията за съответния спорт. Така сами ще прецените дали коефициентите, които са налични ви устройсват или не. Възползвайки се от по-добрите коефициенти, вие увеличавате стойността на евнтуалните си печалби. Всеки играч знае каква е разликата, когато играе в сайта с малки коефициенти и когато играе същите срещи, но в друг сайт – на много по-високи стойности. Това се отнася особено за комбинирате залози, които пък като цяло доминират, защото повечето хора не играят срещи по единично. Много от лицензираните букмейкъри предлагат добри коефициенти за почти всички футболни първенства, докато за останалите спортове не могат да се конкурират с някои от нелицензираните букмейкъри. Такъв пример е малко популярния букмейкър Pinnacle Sports, който предлага дори коефициенти за електронни игри и виртуални спортове. Въпреки, че не са толкова известни в България, те имат доста често коефициенти, които са по-големи дори и от водещите сайтове като Efbet и Betfair.

3. Предлагани бонуси

Когато говорим за залози в интернет, определено трябва да споменем и бонусите, които се предлагат на играчите в повечето сайтове. Тук ще обърнем внимание на две важни неща – Бонусите при регистрация и промоциите, които ви се предоставят, след като се регистрирате. Когато се регистрирате в даден букмейкър, вие ще може да се възползвате от бонуси, които могат да са на различна стойност. Големия бонус често включва и условия за получаването му и най-вече за превъртането му, които са трудноизпълними и целия процес може да ви коства много усилия и нерви. Винаги прочитайте условията към предлагания бонус. Ако ви се стори, че имате шанса да го превъртите, спазвайки всички прави и условия, то тогава може да подходите към регистрацията смело. В противен случай, по добре се насочете към букмейкър, който ще предлага по-малък бонус за нови клиенти, но пък ще е по-лесно получаването му, а и самото превъртане.

Нуждая ли се от промоция или някакъв друг вид бонус?

Тук идва и момента да си зададе въпроса защо ви е необходим този бонус и дали ще може да го изтеглите? Бонусите имат няколко положителни и няколко отрицателни страни. Те ви дават възможност да играете с пари, предоставени ви от самия сайт, като по този начин не рискувате ваши лични средства. Залагайки с безплатни средства, вие имате шанса да спечелите сума, която може да изтеглите в последствие. Чрез началните бонуси при регистрация вие може да навлезете в света на онлайн залагания без да рискувате евентуални загуби. Може да се запознаете от близко със залозите на различни срещи, начина на действие на сайта и функциите към него.

От друга страна, използването на безплатни суми под формата на бонуси имат и своя минус. Най-вече това се изразява в налагането на правила и условия за превъртането им. Доста пъти играчите попадат в капан, от който няма измъкване, защото не могат да покрият изискванията и така губят освен своя бонус, но и другите си средства. Прочетете и нашата статия, която разяснява почти всичко за бонусите, техните разновидности и условия за усвояване.

Какво решение ще вземете зависи изцяло от вас. Може да се регистрирате и да залагате направо със собствени средства, без да се въпозлвате от бонус към конкретния букмейкър. Така поне няма да имате налагане на различни правила и условия и винаги ще може да си теглите парите, независимо от обстоятелствата.

4. Разнообразие от залози

Когато избирате своя букмейкър, обърнете внимание на какво може да се залага в него. Предлат ли се любимите ви спортове и първенствата към тях? Много често букмейкърите съчетават добри промо оферти и коефициенти, но пък не предлагат някои първенства и срещи. Постарайте се да проверите и какви са разновидностите на залозите. Дали може да се използва Азиатски Хенди Къп, брой на головете, картони, полувремена, първо-краен, полувремена и други. Мина времето, когато хората залагаха само на краен резултат, така че повечето играчи са вече притенциозни и вие също трябва да се замислите дали пък не искате букмейкър с много богат избор от залози.

5. Предлагат ли се залози на живо?

Отново нещо много актуално и предпочитано от любителите на залаганията в интернет. Повечето съвременни сайтове предлагат раздел със залози на живо. Там може да залагате на спортни срещи, които се провеждат в момента. Често пъти там коефициентите са по-атрактивни и адреналина е по-голям. Това се дължи на възможността за променя на развоя на дадена среща, а също така и на повечето възможности за залагания. При играта на живо, играчите имат възможност да проследят и анализират дадената среща. По този начин могат да си направят заключение, възоснова на което да поставят следващите си залози.

Или ли опция кеш-аут за спиране на залога?

Bet365 и Betfair са сред първите сайтове, които интегрираха опция за спиране на залога, която се нарича Кеш-бек. В някои сайтове може да я откриете като Cash Out, Stop Loss или под друго име, но определно предназначението и е едно – да прекратите направения залог и да възстановите сумата си или поне част от нея. Това е един огромен плюс за тези от вас, които играят на живо. Там всичко се случва за секунди и доста пъти изходът от срещите може да е фатален за вас. Това вече може да се избегне, като използвате опцията за спиране на залога. Тази опция се използва най-вече, когато наблюдавате дадена среща или срещи и виждате, че фаворитът ви не се справя добре в следствие на което просто преустановявате залозите с Кеш-бек опцията. По този начин може да възстановите ако не цялата сума, то поне част от нея, което е пак нещо, в сравнение с това да изгубите целия залог.

Може ли да гледате срещите в реално време?

Да, някои сайтове предоставят и излъчване на живо (т.н Live-Streaming). Това означава, че ще може да следите срещата, гледайки я в самия сайт. Това обикновено става през малко прозорче, което е в дясната част на екрана и излъчва срещата с качество, което е повече от задоволително.

6. Предлага ли се мобилна версия или апликация?

Преди години хората залагаха в пунктовете, тъй като нямаше много сайтове за залози. След пунктовете всеки започна да залага от своя компютър, защото хазартните игри се изместиха в интернет. С навлизането на смартфоните обаче, играчите се насочиха и към мобилното залагане. Почти всеки човек има смартфон, който му позволява да влиза в интернет, да чете новини, да проверява мейла си и в това число да залага, докато е в движение. Повечето букмейкъри вече имат сайтове, които предлагат и мобилна версия към тях. Това ще рече, че когато влезете през мобилно си устройство, ще ви се зареди мобилната версия към него, когато ще е съвместима с вашия дисплей, ще има различна подредба на менютата и структура, която изцяло да пасне на вашето устройство.

Ако използвате мобилно устройство на Android или iOS (Iphone или Ipad), вие може да изтеглите и мобилна апликация, която да пасва на платформата ви. Тези мобилни апликации са създадени с идеята за по-бърз и лесен достъп, като са оптимизирани изцяло за определената платформа. Някои апликации имат почти идентичен дизайн с този на мобилната версия на сайта, но други се отличават с индивидуален и различн дизайн.

Решението дали да използвате мобилна апликация или да играете през мобилната версия е изцяло ваше. Разликата е в това, че апликацията ви позволява с един клик да влезете в сайта и да залагате, докато при мобилната версия трябва да отворите браузъра не телефона си, след което да въведете адреса на букмейкъри и едва тогава да ви пренасочи към мобилния сайт. Ето и специализираната ни страница, която ще ви запознае с предимствата и недостатъците от залагането през мобилните устройства или апликации.

7. Методи за депозиране и теглене

Едно от най-важните неща, които трябва да се вземат под внимание е по какъв начин може да депозирате пари, но и да ги изтеглите. Дори да сте избрали букмейкър, който предлага високи коефициенти и други опции, които ви удовлетворяват, вие трябва да проверите и дали сайтът им поддържа предпочитания от вас метод за разплащане. Повечето букмейкъри включват разплащания с кредитни и дебитни карти, банков трансфер и някои електронни портфейли като Skrill, Neteller и други. Освен начините за теглене и депозиране, проверете дали има и такси към тях. Някои сайтове предлагат изцяло освободени от такси трансфери и за депозирането и за тегленето, докато други ще ви дадат право на едно безплатно теглене месечно, като при повторно ще ви бъде наложена и такса. И все пак, сериозните сайтове за залози не налагат вече такси нито за теглене, нито пък за депозиране.

На последно място, но и по значимост е минималния праг на депозит и теглене. Повечето букмейкъри позволяват минимален депозит от 10 лева или 10 евро, според избрания от вас метод.

8. Грижа за клиентите и контакти

Тук е момента да проверите по какъв начин може да се свържете с поддръжката на сайта. Често пъти ще имате нужда от помощ, като за тази цел ще трябва да се свързвате с екипа, който се грижи за клиентите. Препоръчваме ви сайтове, които предлагат телефон за връзка и чат на живо, защото така ще осъществите по-бърза комуникация, позволяваща на екипа да отреагира за минути. Разбира се, може да изберете и такива букмейкъри, в които едното или другото липстват, но пък там ще ви се наложи да чакате отговорите по имейл.