Влак се запали в района на жп гара Кликач, пострадали няма

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Влак, движещ се по направлението Бургас – Карнобат, се запали в района на жп гара Кликач, информират от ОДМВР – Бургас. Композицията е своевременно спряна, локомотива разкачен, а близо 50-те пътници – евакуирани. Пострадали няма.

Локомотивната бригада на пътнически влак № 80290 от Бургас за Карнобат забелязала дим в машинното отделение на локомотива около 15:10 часа, в участъка между гарите Черноград и Карнобат. Машинистите веднага са предприели незабавни превантивни действия за отделянето на локомотива от състава на композицията, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства, информират от БДЖ.

Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива. Пътниците от влака са отведени на разстояние с цел гарантиране на тяхната безопасност.

Движението към Бургас е затворено, като с потушаването на пламъците се заели ж.п. служителите.  Към мястото на инцидента са изпратени два противопожарни автомобила и шестима огнеборци, които подпомогнали локализирането на пожара. Към момента гасителните дейности продължават.