iPhone 7 ~ еМАГ – Изгодни оферти всеки ден

2
Добави коментар
niki_matev
niki_matev

Apple непрекъснато подобряват iPhone и въпреки, че уж нямаше какво толкова да покажат при анонса на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, те отново показаха, че са много, много добри.

Двете нови ябълки са страхотен ъпгрейд на миналогодишните iPhone 6 и iPhone 6s Plus във всяко едно отношение.

Дизайнът им е сходен с този на iPhone 6 и iPhone 6s, но корпусите им са обработен с пасък, до получаването на лъскава повърхност, наречена Jet Black. Логото е от неръждаема стомана и има премиум излъчване.

Една от новостите е новият Home бутон. Той вече не е кликаем, като вместо това използва Force Touch технологията на Apple и разбира се изпълнява всички функции – тап, двоен тап, задържане и двойно натискане. Изключително функционален, но по-модерен и по-устойчив.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече са прахо и влагоусойчиви. Разполагат с IP67 рейтинг за защита от прах и вода, което означава, че ще издържат от изпускане в басейна или случаен разлив на течности, но не бива да се къпете с тях.

Огромен ъпгрейд има в камерите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

iPhone 7 вече има 12MPx камера с F/1.8 бленда и оптична стабилизация на изображението. Има и четворна True tone светкавица, която ще донесе по-естествени цветове и осигурява повече светлина при нощните снимки. Предната камера в iPhone 7 е 7MPx.

iPhone 7 Plus има две 12MPx камери, като едната е като тази в iPhone 7, а втората осигурява двукратен оптичен зуум и страхотно „боке“ в реално време. Всъщност, iPhone 7 Plus има двоен оптичен зуум и след това – до 10 пъти цифрово увеличение (софтуерно). За да използвате оптичното и/или цифровото увеличение, просто трябва да тапнете на иконката „1х“ над спусъка на камерата. Колкото до „боке“-то, трябва да сте в Portrait режим на снимане и всичко става автоматично.

Apple премахват 3.5мм жак за слушалките в iPhone 7 и iPhone 7 Plus. За щастие в комплекта на двата смартфона има нови слушалки, които използват цифровия Lightning порт. Добра новина е и, че има преходник то Lightning към аналоговия 3.5мм порт, за да използвате любимите си слушалки.

Ако пък решите да сте турбо-модерни, можете да си закупите и новите, безжично AirPods слушалки на Apple. При тях всичко работи елементарно – свързват с едно движение, разпознават кога са на ушите Ви и се активират автоматично и с двойно тапване – активирате Siri. Apple се хвалят, че новите безжични AirPods могат да работят непрекъснато в продължение на 5 часа с едно зареждане.

Ето още една добра новина. iPhone 7 и iPhone 7 Plus имат два високоговорителя, намиращи се в под и над дисплея. Благодарение на тях, звукът е двойно по-мощен и гледането на видеоклипове в пейзажен режим е истинско удоволствие.

Накрая, но не на последно място, iPhone 7 и iPhone 7 Plus са изключително мощни устройства. Новият Apple A10 Fusion чипсет е с до 40% по-мощен от миналогодишния A9 и с до пет пъти по-нисък разход на енергия. Всъщност A10 Fusion вече е четириядрен и има два клъстера с по две процесорни ядра – за леките и за тежките задачи.

Благодарение на A10 Fusion чипсета, iPhone 7 и iPhone 7 Plus издържат повече време с едно зареждане. Според Apple, iPhone 7 издържа с 2 часа повече от iPhone 6s, а iPhone 7 Plus – с 1 час повече от iPhone 6s Plus.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus се предлагат в три версии, спрямо размера на вградената памет – 32GB, 128GB и 256GB.