Уникалният механичен часовник Royale Androgyne

1
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Уникалният механичен часовник Royale Androgyne

Френският философ, историк и есеист (писател на есета) Волтер (1694 – 1778) основава манифактурата (производството) Royale, преди повече от 245 години – 1770 година. Манифактурата Royale е възродена отново през 2010 година и представя най-новото си творение – механичният ръчен часовник Androgyne Royale. Колекцията Androgyne е направена точно в духа на Волтер. Както и при другите модели Androgyne, часовникът Androgyne Royale се отличава с атрактивен, привличащ окото дизайн. Корпусът му е съставен от 52 гъвкави части за да се гарантира ергономичност и удобство при носене. Моделът почти няма циферблат. Той е от типа механични часовници скелетони. По безела на корпуса са изваяни 12 винта, които отбелязват часовете. Механичният Androgyne Royale наистина се отличава от останалите модели в колекцията, благодарение на пълната му скелетонизация, която откриява стилно извитите сини мостове в механизма. Но това не е всичко. Моделът притежава „летящ турбийон“ със силициево колело и керамични (сачмени) лагери.

Механизмът е с ръчно навиване калибър MR06, състоящ се от 167 компонента и точност на хода от 21 600 пулсации за час. Всички части и елементи в механизма са с PVD покритие. Моделът се предлага в две основни разцветки – полиран корпус от чиста неръждаема стомана със синя каишка от алигаторска кожа с бели нашивки и корпус от неръждаема стомана с черно PVD покритие (оксидиран в черно корпус) със сива каишка от алигаторска кожа с червени нашивки по каишката. Този механичен часовник е произведен в лимитирана серия от по 245 броя за всяка разцветка, като на задния капак е гравиран поредният сериен номер на всеки един часовник.
Волтер е казал: „Книжните пари в крайна сметка се връщат към истинската си стойност – нула“ и със сигурност има много нули върху етикета с цената на този уникален механичен часовник.
Цената на модела с корпус от полирана стомана е около 60 500 швейцарски франка, а цената на модела с оксидиран в черно (PVD) корпус е около 78 000 швейцарски франка, като цените са от лятото на 2015 година.
http://www.chasovnici-bg.com/оригинални-маркови-1-142-Orient.html

Google