Почистване на DPF филтъра вместо подмяна

1
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

16.09.2016   DPF и AdBlue Почистване на DPF филтъра вместо подмяна

Когато филтърът за твърди частици достига своята максимална степен на запълване, ECU (електронен блок за управление) автоматично стартира програмата за регенерация на филтъра: впръсква се повече дизелово гориво и се повишава температурата на отработените газов. Тази висока температура на газовете изгаря частиците сажди във филтъра за твърди частици. Но когато дизеловите превозни средства се използват за пътувания на по-къси разстояние, филтърът за твърди частици не винаги достига температура достатъчно висока, за да изгори натрупаните в него сажди. Резултатът: Филтърът се запушва.

Но има решение! Специално разработени препарати за почистване на филтъра за твърдите частици (DPF), които го почистват по бърз и икономичен начин, без да е необходимо да се подменя филтъра. Почистващите препарати се впръскват с помоща на на пистолет за сгъстен въздух в разглобения DPF филтър, след което филтърър се монтира отново на автомобила.

В процеса на почистване саждите са омекотени и разпръснати във филтъра, така че могат да бъдат изгорени  посредством програмата, на превозното средство, за регенерация на филтъра, която трябва да бъде стартирана веднага след почистването със системата диагностика за автомобила.