Как да изберем подходящи градински столове?

1
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Столовете в градината трябва да имат три основни качества: да са удобни, да са уютни и красиви, да са устойчиви на неблагоприятни условия.

С какво не можем да направим компромис?

Красивият вид на градинските столове, лесно може да бъда създаден с подходяща декорация. Добавянето на текстилни възглавници ще направи столовете индивидуални и уютни, също така ще подобри тяхното удобство. Остава да помислим от какви материали трябва да са изработени подходящите за градината столове.

Първата мисъл е за пластмасови столове. Те са и сравнително евтини. Леки и удобни, освен това лесно се почистват, не се повреждат оставени под дъжда. Привидно те са идеални за градината, защото не се увреждат навън. Пластмасата обаче старее и на колкото повече температурни разлики е подложена, толкова по-ускорен е този процес. Столовете от желязо или неръждаема стомана са стабилни и издръжливи. Когато са обработени с влагоустойчиво покритие, те са напълно подходящи за градината. По-леки, метални столове са изработените от алуминий. Те също са издържат на продължителна употреба. А ако боята след време се надраска или напука, просто ще се боядисат отново.

Последната мисъл за столове в градината са тези, изработени от дърво. А дървените столове са стабилни, качествени, удобни, естетични, носят уют и топлина в интериора на градината. Съвременните, дървени столове са с водоустойчиво покритие, а дървесината е специално обработена за по-голяма издръжливост.

Качествата на удобния стол зависят от неговата форма. Прекалено тесен, широк или дълбок стол, както и прекалено нисък или висок, биха го направили неудобен за много хора. Когато купувате столове, по възможност идете семейно и нека всеки седне и прецени удобството на стола. Като решаващо при избора е мнението на хората, които най-често ще ползват столовете в градината.

Със сигурност ще трябва добре да помислите, какво е по-важно за вас, да прецените финансовите си възможности, колко често ще използвате столовете и къде бихте ги прибрали след това. Така ще можете да намерите оптималното за вас решение.