За суха кожа на лицето – лайка, тиква, зехтин

2
668
Добави коментар
wenip
wenip

Отвара от лайка В 250 мл вода сварете две супени лъжици лайка от цветове. Времетраенето на варенето не трябва да е повече от 10 минути. Може да използвате както суха, така и прясно набрана. Оставете отварата да изстине добре и прецедете. Измивайте с нея лицето си не повече от три пъти на ден. Отварата успокоява кожата и почиства порите.

Полски мак За отварата се използват листа от полски мак. Две супени лъжици се запарват с 250 мл вряща вода. Изчакваме около един час и прецеждаме. Препоръката е както при отвара с лайка – измивайте лицето си до три пъти дневно.

Маска с овесени ядки Сварете две супени лъжици овесени ядки с половин чаена чаша вода. Може да замените водата с прясно мляко. Оставете сместа да поври около 15 минути, ако използвате мляко – разбърквайте от време на време. Оставете маската малко да изстине. Може да добавите малко мед. Нанесете внимателно топлата маска на лицето си, бъдете внимателни около очите. Изчакайте 20 минути и измийте. Кожата става мека и свежа.

Маска от тиква със зехтин Когато варите тиква, за да приготвите някое вкусно блюдо, вземете само две супени лъжици от сварената вече тиква. Добавете една супена лъжица зехтин и разбъркайте. Нанесете маската на лицето и измийте след 20 минути с хладка вода.

Парна баня с маточина Смесете равни количества от лайка, маточина, лавандула и невен. За парната баня на лицето са ви необходими около 2 супени лъжици от сместа. Изсипете във вряща вода и си направете ароматна баня на лицето. Ще почувствате разлика – кожата ви ще придобие еластичност и умората от лицето ви ще изчезне.