Направи си букет от еустоми от хартия

1
594
Добави коментар
Tribal88

В последните 2-3 години цветята и букетите , направени от хартия добиват все по-голяма популярност и вече можем да ги видим на всевъзможни места – от магазините за сувенири и магазините за цветя, до книжарниците и магазините за играчки.

Ето една идея за това как бързо и лесно да направим сами букет. И дори не са ни нужни живи цветя за това. Звучи Ви странно?! Вижте следващите няколко картинки и ще видите как.

 

Материалите са налице и се захващаме с изработката на цветето.

Нужно е да поставим плътен предмет вътре в цветето , което ще правим, за да може то да бъде плътно и да не се мачка при пренасянето и подаряването му. За целта може да използвате всичко по ваш избор.
Прибавяме тел (може и по-твърда цветарска тел) и увиваме хартията около нея.
С помощта на цветарска лента или тиксо залепваме хартията в основата към телта  и пристягаме с панделка с цвят по избор малко под средата на полученото “цвете”.
С помощта на пръсти или друг предмет (молив, пинсети) извиваме хартията по ръбовете и в средата до получаване на желаната форма.
След като направим няколко цветчета е време да определим с колко цветчета желаем да бъде направено цветето. Слепваме цветчетата заедно с дървен шиш, като добре ги увиваме с цветарско тиксо (лента).
След като сме готови с едно или повече цветя (по ваш избор) е време да поставим последния щрих на букета – опаковката. Тя отново може да бъде по Ваш избор, но все пак препоръчваме да е нежна сатенена опаковка или мрежа.Обикновената луксозна хартия не отива на нежните цветчета.

Save

Save

Кажете на приятелите си