Париж открива зона за нудисти край Сена

1
640
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Кметството на град Париж одобри по принцип създаването на зона за последователите на натуризма, съобщи зам.-кметът Брюно Жуляр.

„Кметството не желае да прибързва или да скандализира някого. Трябва да намерим добро място. Може да е в парк или градина”, каза Жуляр пред телевизионния канал BFMTFV.

Гласуването беше днес, но още преди това управата на общината обяви, че идеята се подкрепя единодушно и най-вече от кметицата Ани Идалго. 

Предложението за обособяването на терен за хора, които подкрепят отказа от облекло, е на представители на Зелените. Обсъждането на зона за нудисти в Париж протече на фона на националната дискусия за мюсюлманския дамски плажен костюм буркини, който покрива цялото тяло.

Според френските закони, нудистите са застрашени от глоба в размер до €15 000, ако разголят тялото си на публично място. Засега в парижката столица има само едно място – плувният басейн Roger Le-Gall в 12-ти район на Париж, където в понеделник, вторник и сряда вечер е позволено да се къпят нудисти.

„Миналата сряда вечерта в басейна беше претъпкано, имаше 150 души“ – съобщи Денис Порке, член на Нудистката асоциация на Париж (ANP) пред в. 20 Minutes 

Групата има 372 членове, които се срещат на частни партита, ресторанти, спа-центрове, дори в клубове по стрелба с лък. Все още не е определено точното място на новия нудистки плаж, но то ще бъде „в центъра на Париж, около новите ремонтирани брегове на Сена“. 

Жак Фримон, вице-президент  на Асоциацията за насърчаване на нудистка свобода предложи мястото да се намира в района на езерото Доменил във Венсанската гора в източната част на града, където правителството планира да създаде обществена зона за плувни спортове до 2019 г.  
 

 

На празника на в. „Юманите“ освен музика и политика акцентът бе поставен и върху специално определената зона за нудисти. В това няма нищо изненадващо, защото Франция е световна туристическа дестинация №1 в света за любителите на голото тяло с точно 100 плажа и 20 000 къмпинга. Според допитване на агенция Ifop от 2014 г. всеки шести французин е готов да опита нудизма по време на отпуската си край водата.

Въпреки това Париж няма да бъде първия град с обособена специална зона за нудисти. Такива отдавна има открити в Берлин, Мюнхен, Барселона.