Шерлок запя с „Пинк Флойд“

1
565
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Бенедикт Къмбърбач се присъедини към плеядата звезди, които са били гост-вокалисти в Comfortably Numb, ключово парче от албума „Стената“ (1979)

След разпадането на „Пинк Флойд“ и Роджър Уотърс, и Дейвид Гилмор изпълняват Comfortably Numb на соловите си концерти, като през 2011-а китаристът дори гостува еднократно в турнето „Стената“, с което бившият му колега е идвал и у нас.

В ролята на всеки от тях за този дует са влизали различни гост-вокалисти – с Уотърс например са пели Ван Морисън и „Дъ бенд“ (на концерта в Берлин през 1990 г.), Дон Хенли от „Ийгълс“ и Еди Ведър от „Пърл джем“.

Неговата партия с Гилмор са изпълнявали Дейвид Боуи (през 2007 г.), Боб Гелдоф, който играе във филма на Алън Паркър с музиката от „Стената“, а сега – и Бенедикт Къмбърбач.

Актьорът от сериала „Шерлок“, когото тази есен ще гледаме като комиксовия магьосник Доктор Стрейндж, излиза на сцената за финал на един от концертите, които Гилмор изнесе в края на септември в лондонската „Ройъл Албърт хол“.

По-рано тази година китаристът на „Пинк Флойд“ навърши 70.

Освен с проникновения си текст, Comfortably Numb, което е негова съвместна композиция с Уотърс, въздейства и с две от най-изящните китарни сола за всички времена.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари