Цецка Цачева: Смятам, че ще стана президент на България

2
310
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Надявам се на състезание на идеи за България, заяви тя пред актива на ГЕРБ, а първото си тв интервю като кандидат за „Дондуков“ 2 даде за „Комбина“ на Лора Крумова и Галя Щърбева

Смятам, че ще стана президент на България, заяви номинираната от ГЕРБ за „Дондуков“ 2 Цецка Цачева в интервю за предаването „Комбина“, дадено броени минути след официалното обявяване на кандидатурата й в тандем с вицеадмирал Пламен Манушев.

Пред Нова телевизия тя сподели, че не е изненадана от социологическите проучвания, които сочеха победа за ГЕРБ на вота през ноември още преди партията да разкрие кой от членовете й ще влезе в предизборната битка.

Това е оценка за работата на ГЕРБ, коментира председателката на Народното събрание. Тя подчерта, че се радва на пълна подкрепа от семейството си в нелекия път, който й предстои да извърви.

За поста й като парламентарен шеф, ако тя спечели изборите, според в. „24 часа“ се спряга зам.-председателят на НС Димитър Главчев, който ще е и.д. председател до балотажа на 13 ноември. Неговия пост пък може да заеме бившата здравна министърка Десислава Атанасова.

По-рано пред актива на ГЕРБ, събран в НДК, за да чуе новината за издигането й, Цецка Цачева увери, че ще бъде гарант на българската конституция. По думите й президентът на Републиката олицетворява единството на нацията.

„С вицеадмирал Пламен Манушев ще отстояваме националния интерес на България. Ние получаваме доверието на най-голямата, най-силната политическа партия – партията, която пое отговорността за съдбата на България в днешния сложен свят. ГЕРБ работеше за всички български граждани, за цялото гражданско общество и това ми дава цялото основание днес да поискам доверието и на онези, които са ме подкрепяли до момента извън нашата партия – на всички граждани“, заяви кандидатката за държавен глава и допълни:

„Аз не тръгвам на битка, аз тръгвам на състезание, в което ще победи избраният от българския народ, избраната кандидат-президентска двойка от българските граждани. Всички ние заедно работихме в последните години в интерес на българските граждани и ще продължим да работим в интерес на българските граждани. Вярвам, че победата ще бъде наша!“

Тя подчерта, че ще се отнася с уважение към всички участници в това състезание.

„Надявам се на състезание на идеи за България. Аз ще дам всичко от себе си, от другите ще взема най-доброто“, обеща Цачева и посочи, че тръгва с научените уроци и опита от българския парламент, на който има честта за втори път да бъде председател.

„Знам какво е баланс, знам какво е отговорност. Мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти, мога да взимам решения“, каза още тя и изтъкна, че няма да отваря пропаст, а ще гради мостове.

Източник: Нова телевизия