Борисов: Загубим ли на първи тур, подавам оставка

3
498
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Според премиера единствената слабост на Росен Плевнелиев като президент са острите му позиции спрямо Русия, които са влошили отношенията между двете държави

Ако ГЕРБ загуби вота на първия тур на президентските избори, вечерта ще подам моята оставка, това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на спортна зала „София“ днес. 

Според него на първи тур се мерят партиите, след това започва търсене на подкрепа и на втори тур хората не излизат да гласуват.

На въпрос дали Цецка Цачева ще бъде продължение на политиката на президента Росен Плевнелиев, Борисов коментира, че Плевнелиев е получил отлична оценка от всички западни страни, пише агенция „Фокус“.

По думите на премиера Росен Плевнелиев се е справял „прекрасно“ и това, че е получил висока оценка от ЕС и НАТО е важно. 

Виж още: Цецка Цачева: Смятам, че ще стана президент на България

„Грешката му е, че правейки се на ястреб, влоши отношенията ни с Русия“, смята Борисов и допълни, че по негово мнение с добронамереността на отношенията между него, руския президент Путин и Медведев, „успяхме да отрегулираме нещата“.

Министър-председателят каза още, че новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи. По думите му Цецка Цачева трябва да е „умерена – такава, каквато е“. 

„Президентският пост е за улегнал човек, който спокойно да седне да убеждава, с целия си жизнен опит“, смята Борисов.

Източник: Агенция „Фокус“