Хавиер Бардем е новият враг на Джак Спароу в „Карибски пирати“ (видео)

1
606
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

„Мъртвите не говорят“ е петият филм в поредицата, започнала през 2003-та, и излиза в кината на 26 май 2017 г.

„Карибски пирати“ е една от най-успешните филмови поредици и се надяваме цифрата 5 след заглавието изобщо да не означава, че качеството пада, както става в повечето случаи (с изключение на „Бързи и яростни“).

След шестгодишна пауза и скорошен развод Джони Деп се завръща в култовата си роля – безрасъдния и авантюристичен антигерой Джак Спароу – в „Карибски пирати: Мъртвите не говорят“, по кината в края на май 2017.

Вече е налице подгряващият трейлър на филма, в който се появява вероятно най-злият и страшен враг досега – капитан Саласар. В него се превъплъщава носителят на „Оскар“ Хавиер Бардем, който върви по стъпките на съпругата си Пенелопе Крус, играла в предишната част, „В непознати води“ (2011).

Именно филм 4 е най-касовият в поредицата у нас, като се нарежда на второ място сред заглавията на „Дисни“ с над 2 млн. лева боксофис и отстъпва само на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Най-касовите звезди на „Дисни“ у нас: Харисън Форд (вляво), който играе космическия контрабандист Хан Соло в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, и Джони Деп, в костюма на пиратския капитан Джак Спароу, на изложението D23 миналото лято. Снимка: „Форум филм България“

Новото екшън приключение намира капитан Спароу в крайно неблагоприятно положение, когато смъртоносните духове на загинали моряци, начело със страховития капитан Салазар (Бардем), успяват да се измъкнат от Бермудския триъгълник и се заричат да избият всички пирати в морето – най-вече Джак.

Единственият шанс за неговото оцеляване е в легендарния Тризъбец на Посейдон, но за да го намери, героят на Деп трябва да се съюзи с астронома в пола Карина Смит (Кая Скоделарио) и новия вироглав младеж – Хенри (Брентън Туейтс), моряк от Кралските военноморски сили.

Джефри Ръш се завръща като капитан Барбоса, а феновете на Орландо Блум и неговия Уил Търнър очакват с нетърпение новата му поява – вече като капитана на „Летящия холандец“ Дейви Джоунс.

Първият „Карибски пирати“ започна през 2003-та и оттогава насам поредицата е донесла в касите на кината близо 4 млрд. долара.

Режисьори на „Мъртвите не говорят“, продуциран отново от Джери Брукхаймър, са норвежкият тандем Еспен Сандбърг и Йоахим Рьонинг, дебютирали с „Бандитки“ (2006) и номинирани за „Оскар“ с биографичния „Кон-Тики“.