Опера и в „Колодрума“

1
617
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Грузинската оперна звезда Анита Рачвелишвили гостува като Кармен в Пловдив на 9 ноември

Оперната певица Анита Рачвелишвили гостува за първи път у нас в операта „Кармен“. Мецосопраното идва да пее под тепетата на 9 ноември, когато Колодрума става най-новата сцена за световноизвестната творба от Жорж Бизе.

Спектакълът поставя началото на поредицата „Opera Gold в „Колодрума“, която всеки месец ще поднася представление от световната сцена.

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студентка в консерваторията там дебютира като Мадалена от „Риголето“ и Олга в „Евгений Онегин“. Впоследствие е поканена в Италия, където изгрява като Кармен в оперния театър „Ла Скала“.

През годините гласът й се разлива в някои от най-големите концертни зали по света: „Карнеги хол“ и „Метрополитън опера“ в Ню Йорк, „Дойче опера“ в Берлин, „Арена ди Верона“. Сравняват я с огън на сцената заради жаркото й присъствие и страстта, която влага в изпълненията си.

Вокалната дарба, в комбинация със завладяващо присъствие, открояват младата певица и я превръщат в най-огнената Кармен на международно ниво в наши дни.

На 9 ноември Анита Рачвелишвили се кани да „подпали“ и Пловдив с гастроля си в мащабната постановка под режисурата на Огнян Драганов, в която участват още: Михаил Шешаберидзе в ролята на Дон Хосе, Венцислав Анастасов като Ескамилио и Йоана Железчева (Михаела).

Диригент е Вилиана Вълчева. Участват още: солисти, хор, балет и оркестър на Държавната опера в Стара Загора, Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур“.

Спектакълът се играе от 19 ч. в многофункционалната зала „Колодрума“ благодарение на фондация „Орлин Анастасов“ и „Дунав концерт“.

Билети ще намерите в мрежата на „Ивентим“ и в билетния център пред Община Пловдив на цени от 20 до 50 лева.

Източник: Key Events & Communication