Кобрата става официален претендент за световната титла на IBF

13
492
Добави коментар
Mitko_Dimitrov
Mitko_Dimitrov

 

Кубрат Пулев най-вероятно ще стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация. Това ще се случи, ако настоящият титуляр на тази позиция – Джоузеф Паркър (Нова Зеландия), реши да се боксира за титлата на друга федерация – Световната боксова организация (WBO).

Новозеландецът е №1 и в двете ранглисти. В момента шампион на WBO е Тайсън Фюри, но се очаква неговият пояс да бъде отнет в близките дни.

Мениджърите на Паркър в момента са близко до завършване на преговорите с мексиканския нокаутьор Анди Руиз – младши за мач на 10 декември. Двубоят ще бъде за титлата на Световната боксова организация в тежка категория.

„Сделката е на 95% сключена“, обявиха от компанията „Дуко ивентс“, която държи правата на Паркър.

Междувременно стана ясно, че по покана на Кубрат и Тервел Пулеви, един от най-великите боксьори в историята – Майк Тайсън, ще посети техния Спорт център ПУЛЕВ у нас. Новината бе  потвърдена лично от Кобрата чрез официалния му профил в социалната мрежа Facebook.

Динозавъра, който има 44 нокаута в 50 победи на професионалния ринг ще бъде гост на най-добрите и най-титулуваните български боксьори. Американецът дори сподели пред Ники Кънчев преди да влезе в къщата на VIP brother, че познава добре Кубрат Пулев и даже го е гледал как се боксира – „Познавам Кубрат Пулев. Видях как се би с Кличко. Една млада дама, която познавам, ми каза, че си е говорила с него. Вече не искам да се бия с никого, дори с 10-годишни.“

Родната гордост в тежка категория Кубрат Пулев е настоящ носител на европейския пояс, а Тервел Пулев е носител на последния олимпийски медал за бокса ни – бронз от Лондон 2012.