Ако няма успехи в контрабандата ще падат глави | Temaonline.bg

3
572
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

„Ако не се променят резултатите в борбата с контрабандата в Перник, Русе, Пазарджик и Пловдив, ще сменя директорите на областните дирекции на МВР“ – каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след конгреса „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“,организиран от ЕНП „Жени“. 

 На срещата Борисов изрази своето задоволство от успешната борба на службите ни с контрабандните стоки. Във форума присъстват още министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров.

„Няма да дадем крачка назад!“, обяви премиерът и допълни, че ГДБОП, Агенция „Митници“ и прокуратура работят добре заедно. Сътрудничеството с Европол също дава добри резултати.

Поздрави за работата на българските власти Борисов получил лично от Мариано Рахой и Виктор Орбан, които оценили усилията в борбата на България с контрабандистите.

Премиерът поясни, че в градовете, където е поставил срок за постигане на положителни резултати от борбата с контрабандата, има успехи и там нивата са спаднали до 4%. Но има градове, поясни той, където нивата на контрабандата е 8,1%. Бойко Борисов обеща, че борбата на кабинета с контрабандата ще продължи и заплаши, че ако няма успехи, ще падат глави.

Премиерът заяви, че оставката на кабинета се иска именно защото „има успехи и бюджетът върви добре“. 

„Затворили сме всички канали, като се има в предвид огромната ни граница със Сърбия и Македония, предполагам, че оттам някъде влиза нещо“, посочи той. „В България контрабандата намалява – рекордно ниска е, в Румъния и Холандия се увеличава“, обясни Бойко Борисов.

Той допълни:

„Полагаме огромни усилия в битката със всички контрабанди – на алкохол, горивата, захарните изделия, навсякъде. В Перник контрабандата е 8% и тя вдига резултата на България до 8%. В София е 4%, който е двумилионен град, полицията се е справила средно изключително добре“, поясни той. „Затова сумарният ни резултат е 3,7 млрд. лв. повече в бюджета, така че тези, които ни искат оставката, да кажат защо не са ги събирали преди“, допълни министър-председателят.

Във връзка с проведения вчера протест, организиран от „БСП лява България“, с искане за оставка на правителството, Бойко Борисов коментира, че е видял на този протест само депутатите и общинските съветници на БСП.