Най-купуваните LED крушки са по 5-10 лв.

2
341
Добави коментар
weblip
weblip

Най-купуваните LED крушки са по 5-10 лв.

Специализирана анкета на българската марка за LED осветление – REALUX показва, че най-купуваните LED крушки са на цена между 5 и 10 лева. 36% от потребителите купуват крушки от среден ценови клас между 5 и 10 лв. А 27% избират по-скъпи осветителни тела на цена над 10 лв., а други 23% от запитаните се доверяват на най-евтините крушки от 1 до 5 лв.

За повечето клиенти най-важният фактор при покупка на лампи е мощността. По-малък брой от анкетираните посочват, че решението какъв клас крушки да изберат, зависи от цената на различните видове продукти. Любопитен факт е, че 15% от анкетираните предпочитат лампи според техния дизайн, а 11% според марката.

„Хората вече не се изкушават от евтините продукти, а стават все по-чувствителни към качествените, разбирайки че качествената крушка е способна да възврърне инвестицията си многократно“, споделиха от REALUX.

От проучването става ясно, че 40% от клиентите искат да купуват LED крушки от специализирани магазини. Големите търговски вериги и малките магазини са останали на второ място, събирайки едва 23%. Интернет заема крайно място в анкетата, като едва 14% са посочили, че редовно пазаруват крушки онлайн.

„На пазара за крушки се предлагат стотици видове, а клиентите все по-трудно отсяват, коя би била най-подходяща за техните нужди. Много често този тип потребители се обръщат към специализираните магазини за осветителни тела, където биха могли да получат професионална консултация и насоки при техния избор на LED лампи“,  споделят от екипа на REALUX.