ПРЕГЛЕД НА КОЛА ПРЕДИ ПОКУПКА

1
345
Добави коментар
towingbg
towingbg

Преглед на кола, какво да гледате и от какво да се пазите при изборът на употребяван автомобил:

Покупката на автомобил втора употреба, винаги ще е трудно. Не се знае дали колата няма скрити проблеми или просто вие не сте наясно с всичко по нея. На вас ви трябва автомобил на ниска цена, но да издържи по-дълго от очакваното.
Ако нямате кои да ви помогне при покупката на автомобилът – ние сме на ваше разположение.
Нашите автомонтьори имат дългогодишен опит в работата с различен диапазон от модели автомобили. От тях вие можете да получите адекватно мнение за автомобилът които сте харесали или искате да видите. Търговците често прикриват доста умело проблемите с автомобилите и човек, които не разбира изцяло от автомобилът може да ги пропусне.
При такъв случай се започват чести посещавания на сервиз, викане редовно на пътна помощ и безкрайно голям списък с проблеми.

Оглед на колата преди покупка:

Много добре помислете, преди да закупите автомобил втора употреба. Ако наистина не сте сигурни, че вашият избор ще бъде правилен, не се колебайте да ни потърсите.
Все пак, ние ще ви дадем списък с неща, които е добре да погледнете при оглед на автомобил втора употреба.

Оглед на Купето.

оглед на кола преди покупка

Огледайте внимателно външността на автомобилът. Внимавайте и за детайли, които имат различни цветове.
Разстоянието между елементите трябва да е перфектно. Без надигания, без излизания, изпъквания, вдлъбвания и други. Това може да са причини от удар. Гледайте между вратите (или ако е само с 2 врати) и колоната преградата на купето.
Проверете багажника за ръжда или удари. Надигнете пода и вижте състоянието на метала.
Отворете предният капак и прегледайте много внимателно около двигателят за подозрителни заварки, кривини и различни цветове.
Огледайте всяка врата (плюс багажника) за ръжда и изгнили уплътнения.

Преглед на Съединител.

Запалете автомобилът и натиснете съединителят. Заслушайте се дали няма някакви странни шумове или промяна в работата на двигателя (това трябва да стане, без да включвате на скорост)
Включете на първа предавка и започнете бавно да отпускате съединителят. Ако е в долната и средната част е добре, но ако е високо горе значи е за смяна феродовият диск.

Проверка на окачването.

Проверката на окачването става сравнително лесно. Свалете прозорците за да чувате по-добре и първо преминете през пълен кръг наляво и надясно. Докато сте завъртели волана в крайна лява/дясна точка, слушайте дали няма странни тропания или скърцания.
Преминете през всички неравности, които чуете, но с по-ниска скорост. Ако отново чуете странни звуци или тропане (дори може да усетите почукване) значи има сериозен проблем и може да ви струва много.

Проверка на двигателят.

преглед на мотора преди покупка

При студен двигател прегледайте всички течности. Уверете се, че всичко изглежда на ниво, от никъде не тече никаква течност или ако виждате по-голямата част от двигателя, вижте дали не е закрит в масло. Колкото повече излишна течност на неприятни места има, толкова по-голям може да се окаже проблема.
Огледайте ремъците (ако ги виждате). Дали не са закъсани, дали не се нуждаят от смяна, както и самите ролки.
Запалете автомобилът и помолете някого да подава постоянно газ при около 3 и 4 хиляди оборота. Отидете при ауспуха и вижте цвета на изхвърлените газове. Не трябва да е син или тъмно черен, защото това води към основен ремонт.
Това са само няколко съществени примера за това, как да оглеждате правилно автомобили втора употреба. Колкото повече внимавате при избора си, толкова по-добре за вас.
Може да ни потърсите за съдействие, за поправка на вече проявили се повреди по двигателят .
Ние можем да ви спестим време, пари и нерви.