Най-сетне! Гришо победи Надал, стигна и финал в Пекин

1
495
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Григор Димитров записа трети успех срещу състезател от Топ 10 тази година, а на финала се изправя срещу Анди Мъри

След седем поражения срещу носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа първия си успех. Това се случи в четвъртфинален двубой между двамата на турнира на твърда настилка в Пекин с награден фонд 4,16 млн. долара.

В петъчния мач 25-годишният хасковлия игра великолепно и след час и половина на корта се класира за полуфинала след победа с 6:2, 6:4. Срещу Надал българинът показа едно ново лице – с много атака, много движение по корта, страхотни изяви в защита, бомбени ретури и великолепни завършващи удари, анализира Sportal.bg. Именно поради тази причина до третия гейм на втория сет левичаля от Майорка не успя да спечели нито един от сервис-геймовете си – нещо, което рядко може да се види не само в негов мач, но и в мъжкия тенис изобщо.

Испанецът сякаш бе изненадан от представянето на опонента си

и видимо отстъпваше във всички аспекти на Димитров. В първата част имаше цели шест пробива – четири от тях за хасковлията. Във втория сет българинът, 20-и в световната ранглиста, реализира ранен брейк и до края на срещата не допусна обрат.

Така след цели осем сблъсъка срещу този съперник (първият от надпреварата в Ротердам през 2009 г., а последният – от осминафиналите в Базел през 2015-а) Григор най-сетне усети радостта от победа над 4-тия в света, Рафа Надал.

С това Димитров записа трети успех срещу състезател от Топ 10 за тази година. По-рано през сезона Григор се наложи срещу Анди Мъри в Маями, а след това и срещу Стан Вавринка в Синсинати, а сега, след Сидни и Истанбул, е на трети финал за 2016-а.

Неделният мач в Пекин отново го изправя срещу Мъри,

който стана олимпийски шампион в Рио. По пътя към финала шотландецът надделя над испанеца Давид Ферер.

В съботния полуфинал Гришо излезе срещу Милош Раонич (Канада), който не завърши мача поради контузия. Преди мача им в китайската столица двамата се бяха срещали на корта три пъти, последните два с победа за бъларина – в откритото първенство на Австралия през 2014 г. и в Бризбън през 2013 г.

Източник: Sportal.bg