Има 13-а тайна зодия „Паяк“! Вижте какво не знаете за нея!

1
342
Добави коментар
slavchev
slavchev

Освен за Змиеносеца в астрологичните апокрифи може да се срещне и друга мистериозназодия – Паяк, която е била премахната от астрологичната карта, защото е сочена като фатална.

Зодия Паяк е обхващала периода от 16 май до 12 юни – между зодиите Близнаци и Рак, и се считало, че хората с този зодиакални знак са много талантливи и имат необикновена съдба. С тази зодия са Джон Кенеди, Мерилин Монро, Далай Лама, папа Йоан Павел II и Анджелина Джоли.

Вярва се, че зодията е премахната във времената на Римската империя, тъй като е твърде опасна. Това е бил рожденият знак на много магове и жреци, като ги белязала със съдба, пълна с обрати.

Гай Юлий Цезар, които е бил изключително суеверен, смятал, че Паякът в зодиакалната карта носи нещастие на римляните и затова разпоредил да отпадне.

Планетата-управител на зодия Паяк е била Луната, заради което характерът на родените в този период се смятал за много променлив. Представителите на зодията имали необикновени дарби като предсказване на бъдещето и намиране на изчезнали хора и предмети.

Характерни за тях били и отличните умения за общуване, както и склонността им към чести промени. Те са много чаровни и с необикновена аура, чрез която с лекота привличат хората около тях.

Паякът обаче не е зодия, което произлиза от съзвездие, както Овен, Телец, Близнаци и останалите зодиакални знаци. На астралната карта може да се види, че между съзвездията Телец и Близнаци има плетеница от звезди без допирана точка помежду им.

В Древността Паякът се е изобразяват като кръст, а според гръцката митологияолицетворявала наказания от Зевс – Асклепий, който възкресявал починалите хора на земята, а само боговете можели да бъдат безсмъртни.

[Total: 1    Average: 5/5]