Премиум Сайдинг-Фасадни сайдинг облицовки

2
386
Добави коментар
holz
holz

Премиум Сайдинг-Фасадни сайдинг облицовки

Сайдинга дава чудесен начин да създадете добра фасада. Освен естетичен продукт сайдинга е издържлив материал със способност да се съпротивлява на вода, лесна инсталация и гъвкавост. „От функционална гледна точка, сайдинг ви дава защита“. Този тип фасадни облицовки ще поддържат формата си при екстремни температури, осигуряват устойчивост на силни ветрове, запазват цвета си, и отговарят или надвишават други претенции на производителя.

Нищо няма да се отрази по-отблъскващо на външния вид на вашия дом, колкото неправилният избор за неподходяща външна обшивка. Когато се избира каква да бъде и от какъв вид да е тя, то най-добре е да отговаря поне на стила на вашият дом. Предлагат се много видове материали за сайдинг, но особено популярен се оказа виниловият такъв.

Виниловият сайдинг се изработва от поливинилхлорид във формата на панел, и се използва за външна облицовка на сгради, като замества традиционните строителни мазилки и изолации.

Виниловият сайдинг се характеризира с ниска цена, гъвкавост и лесна поддръжка като това го превръща в най-популярният избор насайдинг в България. Разнообразието от цветове и стилове обясняват тази популярност на сайдинга. Технологията е а производство на сайдинг се е променила драстично и в днешно време всички производителите се надпреварват да предлагат най-добрия продукт. Сглобяването на отделните плоскости е много лесно. В долния си край всеки панел има огънат в специфична форма профил, което позволява да бъде свързан с предходния панел, а в горния край ръбът е перфориран, така че да може да се закрепи на следващата плоскост. Виниловият сайдинг е идеално решение както за фасади на новостроящи се сгради, така и при реконструкция на стари такива. Освен за екстериорно облицоване, той се използва и за топлоизолация, защото се поставя задължително изолационен материал. Ползват се основон три материала – експандиран полистирол /EPS/, екструдиран полистирол /XPS/ и вата – минерална или каменна. Различията им се обуславят от факта ,че всеки от тях си има своето предназначение.

Най-често използваният изолационен материал при сайдинга е ватата. За разлика от другите видове изолационни материали, минералната вата е единственият, който едновременно осигурява термо, звуко и пожароизолация на сградите.

Експандираният полистирол (EPS) е микропорест изкуствен органичен материал, 95 процента от обема на който е въздух. EPS, познат също така като стиропор, има много добри топлоизолационни качества и най-важното – те не се изменят с течение на времето

 След избора на подходящ изолационен материал, идва ред на монтажа. Като цяло той се извършва лесно като към стената с дюбели се монтира вертикална дървена скара. Между монтираните вече летви се поставя изолационният материал.Върхя тях се поставя паропропускливо фолио, позволяващо на фасадата да диша в посока отвътре-навън, като в същото време има нулева пропускливост отвън-навътре. Монтират се завършващите специални профили по ъглите и около всички отвори – прозорци, врати и др. Поставят се облицовъчните панели, които се захващат с крепежни елементи към скарата.

За дървената или метална скара е важно да се отбележи, че тя е основата на изолацията и трябва да е с абсолютно качество, защото в противен случай трайността на изолацията се скъсява. Дървените летви или метални профили трябва да са съхранявани правилно, да не са криви, по тях да няма мухъл или ръжда.

Какъвто и вид сайдинг да  изберете, важното е да бъде поставен правилно. Фирмата изпълнява поръчки на територията на цялата страна