Идеи за обзавеждане на коридор

1
1257
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Обзавеждане на коридор е, като че ли малко пренебрегвано действие от повечето домакинства. Това не бива да е така обаче, защото коридорът е първото нещо, което говори за дома ви, след като някой е влязъл от входната ви врата. В повечето случай коридорите са с недообмислен дизайн и се превръщат в място, където купчина палта и обувки се срещат и складират.

Затова ето няколко идеи за обзавеждане на коридор:

Светлина и спокойствие – за да освежим и отворим пространството на често малките и тъмни коридори е нужно да ги боядисаме в светли цветове, като жълто, праскова или светло бежово. Поставянето на средно голямо кръгло огледало и скрин в светъл тон ще уголеми пространството на коридора още повече. Срещуположно на скрина сложете малка етажерка за обувки, а над нея не голяма закачалка и двете от светло дърво. Една ваза със свежи цветя върху скрина и цветно килимче е идеалния завършек на интериора.Аристократичен привкус – независимо дали коридора ви е по-малък или по-голям, поставянето на дървена ламперия по стените е уникално решение, за постигане на класическа визия. Цвета на ламперията се определя спрямо цвета на пода. Можете да комбинирате светъл ламиниран под с тъмна ламперия или обратното. И при двата варианта пространството се отваря визуално. За този интериор не са нужни много мебели! Достатъчно е едно огледало с правоъгълна форма, което да е с по-големи размери и малка секция органайзер от срещуположната му страна в цвят сливащ се с ламперията.Закачливо обзавеждане на коридор – когато искате да освежите интериора на коридора си и да му придадете закачлив стил е добре да ползвате тапети. Има много красиви дизайни на уникални тапети, които ще ви послужат за целта. Може да изберете дизайн на цветя, на геометрични фигури или стилизирани елементи. Добре е пода да е в топли тонове от дърво. За мебелировката използвайте малка масичка с два не големи стола тип кресла. Поставете няколко черно-бели фотографии по едната от стените в различен размер и допълнете със модерна скулптура в ъгъла.

Коридора на дома ви е лицето му и е добре да се замислите за това, когато създавате интериора му, защото той говори и за самите Вас!