„Топлофикация София“ в готовност за пускане на парното

1
321
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

„Топлофикация София“ има готовност да пусне парното отопление в столицата, каза пред Радио София говорителят на дружеството Елизабет Павлова. Всички текущи ремонти са приключили, като на места остават само довършителни работи, които не пречат за пускането на парното.

„Според изискванията на закона топлофикациите са длъжни да осигурят отопление при три последователни дни със средно денонощна температура под 12 градуса и прогноза за трайно застудяване. Първата част на двете кумулативни условия е изпълнена, но синоптиците дават до края на седмицата прогноза за затопляне на времето. Така че ние още веднъж ще прегледаме прогнозите за следващата седмица, и ако наистина настъпи застудяване ще включим отоплението“, заяви Павлова.

Още от 1 октомври има възможност всички потребители на „Топлофикация София“ да заявят предварително включване на отоплението чрез подаване на заявление в топлообслужващия район.

Според актуалните данни на дружеството вече е включено топлоподаването на 64 детски градини, 12 училища, 11 болници, 27 офис сгради и само няколко жилищни сгради.