Стихотворение за Поморие краси пощенски картички на 6 езика

2
92660
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Стихотворение за Поморие краси пощенски картички на 6 езика. Негов автор е поетесата и художник Мая Андонова /Maya Amorisima/. Тя посвети творбата си на крайморското градче през май тази година, като стихотворението влезе и в малката лирична книжка “Откровение”.

Тогава дамата сподели, че милият й жест е бил провокиран от нейното първо посещение в този край.Преди дни Андонова отново гостува в Поморие и поднесе още една творческа изненада. Поетесата е превела стихотворението „Поморие” на още 5 езика, сложила го е на фона на своя маслена картина и го е отпечатала върху стилни пощенски картички.

”Бях запленена от този град, това ме вдъхнови да рисувам и пиша. Преведохме стиховете на английски, немски, руски, испански и италиански, за да може повече хора да придобият представа за Поморие и да се докоснат до магията на това място”, сподели Amorisima.

Това е приказна омая,това е късчето от рая, трябва му частица благослов,трябва му хармония, любов.

Ако някой желае да се свърже с авторката или да купи картички за своето магазинче, хотел или за подарък на приятел, може да се обърне към Община Поморие за контакти.