Плъзгащите врати – задължителна част от модерния интериор

1
349
Добави коментар
georgi1337
georgi1337

Плъзгащите врати отдавна имат своето място в интериора на жилищни и обществени сгради.

Те са ефектни, различни и широко приложими както в по-просторни апартаменти, така и в по-малки жилищни площи.

Особеностите при монтаж на плъзгащи врати са свързани с необходимостта стените, подът и тавана на стаята да са напълно завършени и да е предвиден монтаж на такъв тип врати.

Ако стените са изградени от гипс картон, местата, където ще се поставят механизмите на вратите, трябва да бъдат специално подсилени. По този начин се гарантира осигуряването на стабилна и надеждна врата.

Важно е да се има предвид, че с монтирането на плъзгащи врати в помещението се пести място и се постига добра оптимизация на пространството. Това дава възможност на интериорните дизайнери и проектанти да развият своите идеи по отношение на отделните кътове в по-големи пространства или да постигнат уют и компактност в малките апартаменти или офиси.

От друга страна, този тип врати не притежават качествата на стандартните врати с крила и с тях не може да се постигне тази шумо- и топлоизолация, която постигаме с класическите интериорни врати.

Специфичното отваряне и затваряне на вратите става чрез приплъзване. Това означава, че трябва да се остави луфт, който трябва да бъде възможно най-малък.

Това е възможно само при добре изградена отвесна стена, тоест при висококачествено строителство.

За постигане на по-добра шумоизолация и за прикриване на електрическия ключ, който обикновено се намира на стената, на която се монтира плъзгащата врата, се поставя декоративна лайсна.

Видове плъзгащи врати

Плъзгащите врати могат да бъдат еднокрили или двукрили, а по начина на монтиране се делят на такива, които се плъзгат покрай стената и такива, които са вградени в декоративна стена.

Добре е размерът на вратите да е изцяло съобразен с пространството.

Клиентите трябва да преценят дали в конкретния случай най-подходящото решение е монтаж на плъзгащи врати. Идеи за интериорни решения с монтаж на плъзгащи врати можете да намерите както от интериорни дизайнери, така и директно от проектантите на врати и фирмите, които ги предлагат на пазара. Монтирането на плъзгаща врата може да ви предостави възможност да използвате пълноценно пространството в своя дом или да превърнете офиса си в още по-удобно и модерно място за работа и бизнес контакти.

Както стандартните интериорни врати, така и плъзгащите, трябва да хармонират по цвят и дизайн с цялостната обстановка в дома. Те могат да се впишат успешно в различни стилове на обзавеждане и да бъдат не само много удобни и практични, но и забележителни и естетични. По този начин те се превръщат не само в удобна част от дома, но и в елегантно решение, което радва окото и внася уют и идейност в стилистиката на жилището.

Съвременните модели са елегантни, красиви и достатъчно стабилни, за да можете да разчитате дълго на тях. Освен за преграждане на помещения като офиси, дневни, трапезарии и по-просторни холове, плъзгащи врати се монтират в пробни на магазини и ателиета, зали за семинари и тренинги, лекарски кабинети, приемни и помещения, в които се извършват различни консултации.

Както вече споменахме, важното е монтирането на този тип врати да бъде предвидено още при строежа на едно жилище, но има възможност те да се поставят и в последствие. Все пак, подобно решение изисква основен ремонт, тъй като ще се наложи изграждане на декоративна стена и други реконструкции.

Така или иначе, плъзгащите врати имат своите предимства и са чудесен вариант за разчупване на еднотипността в обзавеждането. Подробности относно този тип интериорни врати може да намерите на http://titan-doors.com/bg/interiorni-vrati/plyzgashti-vrati.

Споделете тази статия, нека достигне до повече хора:

loading…

Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!