LED лампи за по-добър растеж на земеделските култури

3
415
Добави коментар
weblip
weblip

LED лампи за по-добър растеж на земеделските култури

От Philips съобщиха, че пускат на пазара нов вид цъфтежна лампа –  GreenPower LED flowering lamp 2.0, така чрез LED лампа ще може да се получи по-ефективно разширяване на дневната светлина или прекъсване на нощта. Методът е подходящ за продължаване на растежния цикъл в оранжерии, които отглеждат ягоди, лук, цветя, луковици и др.

Новите LED лампи Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0 се основават на първото поколение на Philips GreenPower LED flowering lamp и се предлагат в два различни спектрални версии с леки рецепти за отглеждане на цветя и меки плодове. Лампата е с нова висока енергийна ефективност и има за цел да увеличи добива, качеството и последователността на културите, като стимулира цъфтежа. Също така този вид LED лампа може да удължи деня или да прекъсне цикъла на нощта, с цел да стимулира цъфтежа при ягодите.

Първото поколение цъфтежни лампи се появиха през 2014 г. и 2015 г., разработени от независим изследователски център Hoogstraten в Белгия. Специалистите са на мнение, че следващото поколение LED лампи ще може да спести разходите за електроенергия, като ги направи деветдесет на сто по-енергийно-ефективни от обикновените крушки с нажежаема жичка.

Друг голям плюс е, че тези модели разполагат със стандартен E27 или E26 монтаж, което им позволява да бъдат използвани в съществуващи инсталации, без да се налага допълнителни монтажни дейности на електрическата мрежа.