Как да станеш SEO гуру?

1
363
Добави коментар
seomystic
seomystic

 октомври 20, 2016

      За всички, които проявяват интерес към SEO оптимизацията, тази статия със сигурност ще ви бъде полезна. Не очаквайте да се превърнете в SEO гуру, само с прочитането на тези съвети, но не забравяйте и да ги прилагате, ако сте поели по пътя за покоряването на дигиталния маркетинг.

Трябва да бъдете напълно отдадени на SEO оптимизацията, за да можете да абсорбирате огромното количество информация, която ви залива отвсякъде. И това важи както за начинаещите, така и за напредналите в бранша.Един от най-добрите начини да подобрите познанията си по SEO оптимизация е да се потопите в света на Black Hat тактиките. Каквото и да си говорим, SEO блоговете има на какво да ви научат, без оглед на предпочитаните черни или бели стратегии. Има невероятно много информация, с която трябва да се запознаете, затова препоръчително е и да следите блогове, в които ще намерите както базисни тактики, така и малко познатите тайни за SEO стратегиите. Няколко подобни блога са:

                     Black Hat: Jacob King

                     Grey Hat: Source Wave

                     White Hat: Backlinko

         Сигурни сме, че ще си харесате поне един, от който да черпите свежа и актуална информация, за всичко,           което ви вълнува.

Тестовете са най-прекият път до подобряване на вашите SEO умения. Вярвате или не, тестването е това, което ви държи една крачка пред другите. Благодарение на тях сте способни да установявате тенденциите, преди да се превърнат във всеобщо известен факт.
Най-важното при правенето на тестове, е че разбирате какво не работи в плана ви.
Още един съвет за целите на ефикасното тестване – винаги имайте един пробен сайт, който ви служи за експериментиране с всичко, което искате да обновите в сайта си. Даже не е задължително в сайта за експериментиране, да има някакво съдържание. Фокусирайте се само върху техниката, която искате да изпробвате.
 
Разбира се, не правете заключения на базата на резултати, само от един сайт.

 

Откажете се от форумите. Сега.

 

Ако сте начинаещи, форумите са сравнително добра опция за споделяне на опит. Но в последствие ще разберете, че именно форумите са тези, които са пълни с изключително грешни съвети и разнообразни разбирания за това какво е правилно и какво не.

Ако все пак сте почитатели на форумните дискусии, то подбирайте внимателно форумите, които следите.

 

Научете се да продавате, ако искате да бъдете SEO гуру.

 

Това е една от тайните, които ще подобрят представянето ви пред търсачките. Да се научите да продавате това, което правите е правилният подход към оптимизирането на сайта ви.

Да научите психологията на потребителите ще ви доближи до психологията на самите продажби.

Много SEO блогове разискват темите за CRO (conversion rate optimization) и оптимизирането на уеб страници, но малко са тези, които разясняват психологическите стъпки за изграждането на лоялност и доверие у читателите. Или с други думи – тънкостите на продажбите се основават върху познаването на клиентите и техните интереси.

Допълнителната стойност.

 

Именно допълнителната стойност е онази съставка, която създава съдържание, атрактивно и обвързващо за потребители. Бъдете себе си – това е най-сигурният начин да пишете уникално съдържание. Засягайте интересите на читателите си и се опитвайте да водете кореспонденция, именно с тях самите, а не просто да излъчвате някакви факти.

 

Не забравяйте, преди всичко, че ако искате да получите статуса „SEO гуру“, то трябва да бъдете конкурентни, да не се страхувате от провала, да сте мотивирани да научавате нови неща и  да сте винаги нащрек за промените.

SEO оптимизацията не е статична професия и се променя непрестанно, което означава, че и вие трябва да се променяте с нейния темп.