Неоперативна процедура за лифтинг на лице (Хайфу технология)

1
1181
Добави коментар
Lisandra
Lisandra

„Хирургията“ без скалпел на 21 Век Високоинтензивен фокусиран ултразвук (hifu;хайфу) – Doublo S – хайфу технология. Иновативна неоперативна процедура за лифтинг на лице).

„В бъдеще нито един хирург няма да желае да използва скалпел, за да оперира своите пациенти, нито пациентите ще приемат да бъдат оперирани чрез разрези. Бъдещето е на ултразвуковата аблация!”  Проф. Тимоти Джеймс Мейсън, Великобритания

„In the future, no one will use a scalpel to cut the patient’s body and no one will accept an operation. This is the future of the ultrasound ablation.“ Prof. Timothy James Mason, UK

Doublo –S e иновативно медицинско изделие, използващо микрофокусиран ултразвук с висока интензивност за неоперативен лифтинг на лице, шия и тяло. Технологията е известна под името „Хай Фу“ от английското съкращение HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). С помощта на „Хай Фу“ прецизно фокусирана , фракционирана ултразвукова енергия, се прониква дълбоко в кожата, без да се нарушава нейния повърхностен слой и в резултат се постига стягане и уплътняване на кожата на лицето, шията и тялото.

За разлика от другите устройства за стягане и подмладяване на кожата като лазери, радиочестоти и IPL, които въздействат на различните слоеве на кожата, „Хай Фу“ технологията достига много по дълбоко – до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен ка то SMAS. Той е изграден от колагенови и еластинови влакна и образно може да бъде сравнен с рамка, поддържаща меките тъкани на лицето. С течение на времето колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата увисва и се образуват бръчки и гънки. Ето защо, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS.

Doublo –S доставя фокусираната ултразвукова енергия с помощта на специални картриджи (накрайници). Картриджът, с който се доставя енергията до SMAS слоя е обозначен с D 4. Енергията прониква на дълбочина 4,5 мм като повишава температурата в точките на въздействие. В резултат на това колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS- слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето. Преди използването на технологията HIFU достигането до SMAS слоя беше възможно само по хирургичен път.

Ултразвуковата енергия преминава през кожата и подкожната мастна съединителна тъкан без да ги уврежда и осигурява незабавно опъване на кожата на лицето като след хирургическа намеса. Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето. След 3 до6 месеца след процедурата, които са необходими за образуване на нова колагенова матрица, ефектът от неоперативният HIFU лифтинг на лицето достига своя максимум.

Doublo –S използва различни накрайници за различна дълбочина на проникване. За проникване до дълбока дерма на дълбочина от 3,00 мм се използва картриджът M 7, а за повърхностната дерма (до 1,5 мм) се използва картриджът S7. Картриджът, с който се доставя енергията до SMAS (повърхностния мускулен апоневротичен слой ) е обозначен с D4. За различните зони на лицето и шията се използват различни протоколи, но в повечето от процедурите комбинираният ефект на лифтинг и стягане на кожата се получава в резултат на комбинирано въздействие с картриджите D4 и M7.

Doublo –S притежава редица предимства в сравнение с други подобни устройства, използващи HIFU технология, тези предимства осигуряват комфорт и по-добър ефект за пациентите. Като устройство, използващо 2-ро поколение HIFU Doublo-S притежава прецизна фокусираща технология , а точките на ултразвуковата енергия са по-широки, в сравнение с другите подобни устройства. Така вероятността от странични ефекти е сведена до минимум. При другите устройства точката е верикално по-голяма и по-остра, което води до усещане за остра болка у пациентите. Лифтинг ефектът при Doublo –S е по-добре изразен, тъй като поради широчината на точката термално коагулативната зона е по широка и достига до подкожната тъкан и до зоните ограждащи  SMAS слоя.

Картриджите на Doublo –S са с по-широка активна повърхност в сравнение с другите подобни устройства. Това улеснява и скъсява продължителността на процедурата, като едновременно с това намялява риска от изгаряния. Използвайки втора генерация HIFU технология, Doublo-S действа безопасно и ефикасно. С устройството неинвазивно се постигат отлични резултати за лифтиране и стягане на кожата на лицето и шията с минимум възможност за поява на странични реакции и без социална изолация.

Лифтинг ефектът от процедурата трае до 2 години, в зависимост от индивидуалната продължителност на ефекта. Кратко видео, обясняващо механизма на действие на doublo-s може да намерите

Принципът на действие на HIFU, използвана в Doublo -S е различен от лазерите и светлинно базираните апарати: HIFU не уврежда меланоцитите HIFU може да се използва независимо от цвета на кожата, включително при Fitzpatrick skin type IV~VI, където пигментните усложнения от конвенционалния лазер или светлино базираните техники са чести.

Истинско „неинвазивно“ подмладяване – комбинация от стягане и подмладяване на лицето и лифтинг ефект.

Показания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

промени свързани с възрастта двойна брадичката загуба контура на скулите отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст задълбочаване на назолабиалните гънки увисване ъглите на устата отпускане на вежди и клепачи гравитационна птоза (отпускане) на лицето

Противопоказания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг: Открити рани, кожни лезии Бременност, кърмене Рак или тежко ендокринно заболяване Тежките форми на акне по лицето и шията Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата При прием на антикоагулантни препарати

Възможно е до два или три дни след процедурата да се наблюдава леко подуване и оток. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и до голяма степен зависи от времето на ремоделиране и обновяване на колагена в кожата, като ефектът от неоперативния SMAS-лифтинг се увеличава в продължение на 3-6 месеца след процедурата. Процедурата не изисква анестезия или охлаждане. Eдно от основните предимства на  HIFU неоперативния SMAS-лифтинг е, че след процедурата няма възстановителен период, а ефектът от него може да бъде сравнен с ефекта на успешна хирургическа фейслифт операция.

Често задавани въпроси за doublo:

Какво представлява doublo ? Doublo-S е апарат за нехирургична процедура без социална изолация , която използва HIFU (високо интензивен фокусиран ултразвук) за стягане и тонизиране на отпусната и вяла кожа, като се използват естествените реакции на организама за възстановяване.

Какво е различното в тази процедура? Doublo-S е неинвазивна процедура, която е насочена към структурите под кожата ( SMAS слой-обвивката на мускула ) и дълбоката дерма, които повлияват лифтирането, без необходимост от хирургическа намеса или други инвазивни процедури на повърхността на кожата.

Как действа Doublo-S? Doublo наслагва HIFU енергия под повърхността на кожата, за да стимулира синтеза на нов колаген. Като резултат, кожата започва да се стяга и тонизира с течение на времето.

Кои зони могат да се обработват? Doublo-S може да се използва за лифтинг на вежди, горната и долна част на лицето, брадичката, шията или цялото лице, със специални накрайници се третират и части на тялото.

Как HIFU технологията въздейства на колагена? Колагенът е естествен протеин, който осигурява на кожата виталност като я поддържа плътна, тонизирана и еластична. С напредване на възрастта, колагенът губи еластичността и свойствата си да противодейства на гравитацията, която тегли кожата надолу. На практика HIFU предизвиква загряване на тъканите, подобно на подкожно изгаряне, което отключва защитните механизми на човешкия организъм – започва производството на нов, свеж колаген, целящ да заздрави старите и вече наранени слоеве.

Каква е разликата между Doublo-S и лазерите? Лазерите са насочени към повърхностните слоеве на кожата (фини линии, бръчки, пигментационни промени). Doublo-S достига до дълбоките слоеве на кожата и основния слой за подържане на мускулуте SMAS слой, към който е насочена естетичната хирургия за постигане на лифтинг и опъване на кожата. Поради това, лазерните процедури и Doublo-S са напълно различни, но се допълват прекрасно за постигане на максимален резултат.

Кой е подходящ за процедура с Doublo-S ? Някои хора предпочитат рязката промяна след хирургическа манипулация. Други по-плавния и натрупващ се резултат на неинвазивните терапии, без социална изолация. Doublo-S е подходящ за втория тип, осигурявайки по-добър външен вид на кожата и подобрявайки текстурата и. Когато anti-aging продуктите не са достатъчни, а хирургическата намеса е нежелана, Doublo-S е ефективното решение. Подходящ пациент за Doublo-S е всеки с леко до умерено ниво на „отпусната” кожа. По-ниско стоящите вежди или отпуснатата кожа на клепачите, например са първите знаци за отпускане на кожата. Чрез обновяване на кожата отвътре Doublo-S повдига веждите, което от своя страна намалява излишната кожа на клепачите, отваря очите и придава по младежки и свеж вид на лицето. Doublo-S е алтернатива за хора, които не са готови да се подложат на хирургически фейс-лифтинг поради психологическа нерешимост или липса на средства.

Колко време отнема процедурата? Без необходимост от социална изолация, процедура на цяло лице продължава около 45 минути до 1 час, а частичен лифтинг за лице или лифтиране на вежди отнема около 30 минути. Колко дълго продължава да действа процедурата? Пациентът може да забележи веднага ефект на стягане, но максимален резултат се постига в интервал от 3 до 6 месеца, докато трае изграждането на нова, стабилна колагенова структура.

До кога трае резултата от процедурата? При пациенти, третирани с Doublo-S се наблюдава наличие на свежо синтезиран колаген години след процедурата, но кожата продължава естествения си ход на стареене. Допълнителните коригиращи процедури могат да помогнат за забавяне хода на стареене на кожата, който е много индивидуален. Все пак ефектът от процедурата е видим до 1- 2 години след нейното прилагане.

Колко процедури са необходими? Болшинството от пациентите се нуждаят само от една процедура; при някои са необходими и повече (в зависимост от тежестта на отпускане на кожата и биологичната реакция на тялото към ултразвука и производството на колаген). Повече от една процедура може да се прави само по преценка на лекар. Има ли период на социална изолация? Doublo-S предоставя изцяло неинвазивен метод да се върнете към ежедневните си дейности веднага след процедурата, без да е небходимо да спазвате някакви ограничения. Това е предпочитаната процедура за хора с публични изяви.

Има ли сезонна зависимост за прилагане на процедурата и зависимост от фототипа на кожата? Не. Процедурата може да се прилага целогодишно и е подходяща за всеки фототип кожа.

Усеща ли се ултразвука по време на процедурата? Като цяло комфортна за пациента процедура, без анестезия и охлаждане.

С какво може да се сравни усещането? Прагът на комфорт е много субективен, може да се прояви съвсем лек дискомфт по време на процедурата. Това е временно и е положителна индикация за стартиране на въздействието на HIFU върху SMAS слоя.

Има ли някакви странични реакции? Може да се появи леко зачервяване за около час след процедурата, както при малък процент от пациентите се наблюдава лек оток, изтръпване или чувствителност при допир, но тези реакции са съвсем леки и бързо преходни. Съществува възможност за поява на други, не толкова често срещани реакции, за които Вашият лекар ще Ви информира.

СЕ сертифицирано. doublo-s е апарат от медицински клас и притежава медицински CE серификат, който позволява използването му на територията на ЕС. Процедурата трябва да се извършва само от квалифицирани лекари в областта на HIFU и лазерни технологии!

Неинвазивна процедура. Doublo се прилага без хиругическа намеса, това означава, че не е необходимо да се правят разрези.

Безопасност. За разлика от останалите методи за подмладяване на кожата като радиочестота (RF), лазери, които също стимулират дълбоките слоеве на дермата, проучвания показват че HIFU енергията, депозирана от Doublo-S не води до увреждане на епидермиса, което прави процедурата напълно безопасна.

Ефективност.  Неоперативен лифтинг на лицето с ефект на пластична хирургия. Doublo-S предоставя ефикасна терапия за „фейс лифтинг и стягане на кожата”, защото депозира ултразвукова енергия на дълбочина от 3.0mm до 4.5 mm. Моментален видим ефект веднага след процедурата.

Безболезнена процедура. Усещането за болка е много по-малко, отколкото при лазерните процедури. Можете да усетите лек дискомфорт по време на процедурата. Това е съвсем за кратко и може да се регулира с леки болкоуспокояващи. В зависимост от зоните на приложение , може да се появи зачервяване или оток, който изчезва за 24 часа. След процедурата може директно да се нанесе грим. Няма социална изолация, белези и риск от предозиране.

По-безопасна алтернатива на хирургическия фейслифтинг. Doublo-S е алтернатива за тези пациенти, които искат фейслифтинг, но не са готови да се подложат на хирургическа интервенция. За разлика отпреди, когато само пластичните хирурзи можеха да правят лифтинг на лице, сега вече и дерматолозите имат тази възможност. И двете групи специалисти имат огромен опит в борбата със стареенето на кожата на лицето. Както дерматолозите, така и пластичните хирурзи могат да съпоставят хирургическия с нехирургическия лифтинг и да предложат най-доброто решение за всеки един пациент.