Часовници за морски приключения

4
335
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Часовници за морски приключения

Да притежаваш луксозна яхта от край време се счита за символ на престиж в мореплаването, който продължава и в часовникарството. Водните модели и тези за гмуркане отдавна не са просто водоустойчиви спортни часовници с хронограф. Те са високотехнични уреди за измерване на времето и могат да кажат много за собствениците на часовникарското ноу- хау и любовта им към мореплаването.
Според управителния директор на Panerai за Азия и Пасифика, марката среща увеличаващото се търсене на качествени часовници за плуване, особено от страна на притежатели на яхти от континента.
„Забелязваме нарастващ интерес от жителите на Китай към професионалните модели на Panerai за гмуркане. Виждаме все повече и повече собственици на яхти, които носят нашите часовници, считайки, че, за да бъдеш професионалист в мореплаването, трябва да носиш и професионален подводен часовник на Penerai”, казва управителният директор на Panerai.
Първият прототип на марката е създаден за Италианската кралска флота в първите години на 20 век. Днес Panerai запазва връзката си с морския свят, като се занимава с реставриране на старинни яхти от миналия век, също така и в последните години спонсорира Panerai Classic Yachts Challenge. Марката пуска специално издание часовници всяка година, за да почете любовта си към морето.
Тази година Penerai създадоха Luminor Submersible 1950 Regatta 3 Days GMT Automatic Titanio 47mm. Излъскания титанов корпус съдържа P.9001 автоматичен калибър и има въртящ се жлеб на стъклото със скала за времето, докато циферблатът съдържа и допълнителна стрелка за показване на втора часова зона. Също така часовникът е водоустойчив до 300 метра дълбочина. Ролекс, другия основен спонсор на мореплавателски събития като Maxi Yacht Rolex Cup, Rolex Sydney Hobart Yacht Race и Rolex Farr 40 World Championship, тази година пусна новия си модел Yacht-Master II. Моделът е първият усложнен часовник в света, който има програмно обратно отброяване и механична функция на паметта, и всичко това в допълнение с корпус от стомана и злато.
Колекцията на Corum’s Admiral’s Cup от край време се свързва с мореплаването и марката затвърдява връзките си със спорта, като спонсорира за втора поредна година Bol d’Or Mirabaud – най-голямото в света състезание с регати. За да почете това партньорство, Corum пусна на пазара новия си модел спортен часовник Admiral’s Cup Seafender 48 Chrono Bol d’Or Mirabaud. За разлика от обикновените часовници с хронографи, този модел има две стрелки- за секунди и минути, прикрепени за централната ос, а не в ъгъла на дисплея. Този модел върви с титаниев корпус и е лимитиран до 30 бройки.
Гмуркачите ще намерят новият модел на Ball- Engineer Hydrocarbon DeepQuest особено подходящ за техните нужди. Марката е увеличила издръжливостта под вода до 3000 метра, което е станало възможно чрез направата на целия корпус от едно парче, върху което жлебът на стъклото е директно завинтен.
За още по- запалените фенове, Hublot създаде новия си модел часовници Hublot Oceanographic 4000. Компанията работи заедно с Океанографския музей на Монако – първото сътрудничество на музея от този тип. Hublot прекараха 18 месеца в изследвания, тестване и развитие, за да създадат този уникален модел часовник, създаден да устои на налягане до 4000 метра дълбочина. В допълнения към 6.5- милиметровото покритие от изкуствен сапфир на корпуса, който осигурява издръжливостта от налягането, циферблатът е видим от 25-сантиметрова дистанция в тъмното.
Много от хората, които не са професионални гмурци са привлечени от стилния външен вид на часовниците за гмуркане. Шефът на Hublot казва, че хората държат, както на качеството, така и на външния вид. По-добрия външен вид ги кара да се чувстват по-добре. Също така отбелязва, че много от клиентите са привлечени от нови цветове и материи и в момента супер леките часовници са търсени изключително много.
Други компании също са наясно за това търсене на олекотени модели. Миналата година Omega стана първият производител на часовници, който създаде материал, комбиниращ керамика с течен кристал, който е изключително здрав и запазва якостта и външният си вид за неопределено дълго време.

Google