Оригинални идеи за забавни и опознавателни детски игри /част 1/

1
651
Добави коментар
seomystic
seomystic

Любимото занимание на вашето дете са игрите. За подрастващите малчугани, игрите са не само забавление, но и начина да научават нови неща, да развиват способностите си за комуникация и опознаване на света.

Представяме ви 8 свежи идеи за забавни игри, които могат да бъдат перфектния избор за хладния есенен сезон. Независимо дали ще облечете съкровището си с топли детски дрешки и ще се забвлявате навън, или ще решите да останете на топло у дома – тези игри могат да развихрят въображението на детето и да се превърнат в негови любими занимания.

 

Позволете на детето да опознае света около себе си, както е свикнало – със своите уста, пръсти, нос! Това е чудесен начин да разберете реакциите на детето към новите неща. Ето няколко идеи:

 

– Разсипете малко количество брашно на масата и оставете дребосъка да докосне това непознато за него нещо. Разбира се, облечете го с детски дрехи, които нямате против да побелеят за секунди от готварските умения.

 

– Научете малчугана да си играе със сапунена пяна. Това е и идеален начин да научите детето, да си мие ръцете, тъй като от рано ще предизвикате интереса му към пяната. А, това ще се окаже полезно, вярвайте ни!

– Сапунените мехурчета са любими на дечицата и има защо. Те са невероятно забавни и са перфектно занимание за разходка навън в топло време. Сапунените балончета са красиви, интересни и няма как да се игнорират от вашето съкровище. Оставете го да гони сапунените мехурчета, но ако сте в затворено пространство, предварително обезопасете мястото. Облечете детето в удобни и широки детски дрешки, за да се движи свободно.

– Едно малко легенче с вода и малко хартиени листи – една чудесна комбинация, която ще се хареса на вашето съкровище. Стига времето навън да е топло, това занимание може да се практикува и на някоя полянка. Бъдете сигурни, че детето ви ще бъде изключително заинтересовано от начина, по който хартията се променя, докосвайки водата. Внимавайте, да не оставите детето дълго време да играе с мокри детски дрешки и следете да не разлива прекалено много вода около себе си. За тази цел, по-добре подсигурете мястото с найлони или други подходящи материи.

 

Очаквайте още свежи предложения за интересни игри за дребосъците в следващия ни материал.