Видове и цел на ринопластиката (пластика за корекция на нос)

5
1346
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

THE PURPOSE OF RHINOPLASTY

Според целта, която си поставя, пластиката на нос бива функционална (наричана още „септопластика“ – коригира се септума, т.е. носната преграда, чието изкривяване причинява затруднено дишане) иестетична ринопластика (която цели естетическо подобряване на визията на носа). В зависимост от нуждите на отделните случаи, ринопластиката бива уголемяваща (налага се предимно при т.нар. „азиатски носове“, като за целта се използва трансплантант – хрущял, взет от септума или ухото, или синтетичен имплант) и редуцираща (намаляват се някои от характеристиките на носа, чрез премахване на части от хрущялите и костите).
 

Още информация за ринопластика

Носът е най-централната, забележима и обсъждана част от лицето. Корекция на нос, Пластика на нос или Ринопластика, е естетична интервенция от пластична хирургия, която има за цел постигането на пълна симетрия и извайването на съответстващи си лицеви пропорции и хармонични черти.

На ринопластика могат да бъдат подложени младежи, чието развитие е приключило, тоест момичета на възраст над 16 години и момчета над 18 години.