Журналистите, пуснали гола снимка на Кейт Мидълтън, отиват на съд

1
516
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Шестима журналисти, фотографи и медийни босове отиват на съд във Франция за вмешателство в личния живот на херцогинята на Кембридж Катрин. Причината – публикуването на нейни снимки с голи гърди през 2012 година, пише zajenata.bg.

На подсъдимата скамейка застават главната редакторка на списание „Клоузър“, президентът на пресгрупата „Мондадори“, собственик на изданието, директорът на „Прованс“ и фотограф от този регионален всекидневник, както и двама фотографи от френска агенция.

Регионалният вестник „Прованс“ публикувал снимки на Кейт Мидълтън по бански на своята първа страница в броя си от 7 септември 2012 г.

Седмица по-късно фотографии на херцогинята с голи гърди се появиха в седмичното списание „Клоузър“. Кралската особа беше заснета да прави слънчеви бани на балкон в частно имение в южната част на Франция, където беше на почивка със съпруга си принц Уилям. Тогава ръководството на „Прованс“ отрече фотографка на вестника да е автор на снимките.

Топлес кадрите след това се появиха и в други европейски издания, сред които и италианското „Ки“, също собственост на „Мондадори“.

Същите фотоси видяха бял свят в шведско и датско списание за знаменитости.

Кралската двойка тогава подаде иск за разкриване на папараците, заснели кадрите.

Съдебният процес е необходимо да стартира през 2017 година.