Единствената разлика между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп

1
319
Добави коментар
etiler
etiler

Не сме американци. Но независимо какво е отношението ни към САЩ, имаме основание да се интересуваме от тамошната кандидат-президентска надпревара, понеже тази империя води външна политика, която пряко или косвено засяга целия останал свят. Дори да сме на мнение, че и щатските президенти са кукли на конци, които прокарват интересите на задкулисни играчи, пак си струва да следим събитията. Ако не заради друго, защото ще трябва да гледаме физиономията на бъдещия американски президент, който е той (или тя), по телевизията, вестниците, сайтовете. За мой ужас, най-вероятните наследници на Обама са най-нелицеприятни кандидати в надпреварата.

Бяс в човешки облик ли е Хилъри Клинтън?

Намирам за излишно да убеждавам читателите в това. От една страна, просто споделям лично мнение, а не факт, който трябва да бъде аргументиран и защитаван. От друга страна, пиша за българи, които няма да гласуват за бъдещия американски президент. Чудовищната същност на ,,нежната“ половина от клана Клинтън е нещо, което Доналд Тръмп и другите кандидат-президенти трябва да доказват за сънародниците си. И вече го правят, доколкото е необходимо, тъй като Хилъри не е от вчера в политиката, а отдавна е добре позната с думи и дела, които всеки е свободен да разглежда като ,,добри“ или ,,лоши“. С изобличаването на първата жена, която има шансове да стане президент на САЩ, отдавна са се заели и ,,Уикилийс“.

И все пак едно кратко обобщение няма да е излишно, ако искам да съпоставя Клинтън с нейния най-изтъкнат съперник за Овалния офис. Хилъри е изтъкнат деец на Трилатералната комисия. Дори само това обяснява нейното войнолюбие, вярата и, че САЩ има право да полицейства света, като тя подкрепя и ,,разширените похвати за разпит“ (изтезанията) на военнопленници и цивилни, задържани без официално повдигнато обвинение за съпричастност към терористични групи. Клинтън е ,,за“ принудителните ваксинации и премахването на правото за отказ от ваксини по религиозни причини. От нито едно нейно изказване досега не личи, че тя има намерение да променя курса, по който САЩ се движи под водачеството на Обама, Буш..

От години е известно, че всички, които са се докоснали до мръсните тайни на клана Клинтън, умират при недоизяснени или спорни обстоятелства, при съмнителни катастрофи или самоубийства. Докато Бил Клинтън беше президент, бройката на жертвите достига 90 души. Хилъри още не е президент, но за броени седмици умират 5-6 души, които имат неудобни сведения за нея.

Хилъри Клинтън е новото ,,рекламно лице“ на стара и вече позната политика, която не се променя, безразлично кой е стопанинът на Белия дом. Кукловодите са едни и същи, което личи от сценария на кандидат-президентските кампании. Единствената разлика е, че сега предлагат на американците да си изберат не ,,първия тъмнокож президент“, а ,,първата жена президент“. Това с ,,първенството“, убеден съм, въздейства силно върху политически неграмотния електорат, който мисли, че с такива пионерства извършва същински революции.

Официалните спонсори на Обама и Клинтън също са едни и същи. А едни и същи са и медиите, които преди продаваха Обама на публиката, а сега – Клинтън.

Кои са кукловодите на Клинтън?

Хилъри си знае най-добре. Ето какво каза самата тя на всеослушание и пред медиите, обръщайки се към своя основен опонент Доналд Тръмп:

,,Не трябва да коментираш действията на Федералния резерв, независимо дали кандидатстваш за президент, или си президент.“

За незапознатите: Тъй нареченият Федерален резерв всъщност е частен банкерски картел, за който и други политици преди Клинтън са признавали, че не подлежи на административен и прозрачен контрол, въпреки че тези банкери разполагат с механизмите да управляват икономическия (а по този начин и целия) живот в страната. С други думи, Хилъри е техният кандидат, а това означава: чудовище, което ще се настани в Белия дом, за да работи против интересите на американците и останалото човечество, против действителната положителна промяна, защото такава промяна ще е промяна към лошо от гледната точка на господарите и.

Спасител ли е Доналд Тръмп?

Ако четете тъй наречените алтернативни медии, отговорът е почти безусловен – да!

Ако вашият избор са масмедиите, отговорът също е ясен – категорично не! Даже водещи на развлекателни токшоута, за които политиката обикновено е само повод за разпускаш хумор, съвсем сериозно заявяват, че, ако Тръмп стане президент, ще се изселят в Канада. От това се създава впечатление, че, щом корпоративните медии са толкова настървени срещу Тръмп, вероятно той е действителна алтернатива на Хилъри.

Дали наистина е така? Доналд Тръмп членува в клуба на милиардерите, включително политическите и медийните, като преди номинацията му за кандидат-президент не му е хрумвало да бъде ,,на въпреки“ спрямо своите приятели. А той е добър приятел с тях!

Бил и Хилъри Клинтън са били поканени на сватбата на Донлад и Мелания Тръмп.

Над едно десетилетие Тръмп е автор и звезда на популярното шоу ,,The Apprentice“, излъчвано от корпоративни телевизионни мрежи.

И само тези два факта ни показват, че в своята надпревара Тръмп е просто един от авторите и звездите на скъпото театро, наричано надпревара за Белия дом. Но алтернативните медии настървено опитват да ни убедят, че този милиардер не е като другите, а със ,,златно сърце“, заради което искрено иска ,,Америка отново да стане велика“. Чудесен лозунг, но как Тръмп смята да го постигне?

Чрез депортация на милиони имигранти. Разбира се, Тръмп ще пояснява механизма, чрез който ще бъде извършена тази депортация, нито колко време ще отнеме и дали ще може да започне и приключи в рамките на мандата му. Защото, преди да депортират милиони чужденци, тези чужденци трябва да бъдат проучени и намерени. А преди да стане това, трябва да се създадат многобройни и многолюдни комисии, за което се изисква не по-малък бюджет от този, който ще е нужен и за фактическото извозване на ,,незаконните американци“ о родните им места. Със сигурност Тръмп няма да извади нужните милиарди от своя джоб… Само от идеята за депортацията (и изграждането на стена по границата с Мексико) става ясно, че Тръмп е демагог.

Но това личи и от отношението му към Федералния резерв, заради което Хилъри прави гоецитирана реплика. За почитателите на Тръмп е достатъчно той да каже ,,нещо против“ банкерите, въпреки че това ,,нещо“ може да е всеизвестно. Как обаче ще се бори срещу аморалните действия на тези банкери? – Щял да ги контролира. – А как ще ги контролира, а след като не съществува нормативна уредба за контрола им? – Вероятно ще им изнася лекции по нравоучение, докато заедно играят голф в именията си или по телефоните, свързващи частните им самолети…

Сравните ли Тръмп с един от предишните кандидати, Рон Пол, за забележите, че, за разлика от Тръмп, Пол имаше всеобхватно виждане как да се разследват банкерите и как да им се противодейства. А Тръмп е просто популист.

Ако имаше нещо, с което милиардерът ме заинтригува, беше едно неговото старо изказване, още в началото на предизборната кампания. Не му повярвах ( и с основание, както ще се разбере), но все пак.. Той се обяви против практиката на САЩ да забърква конфликти, а след това да се намесва в тях. Беше критикуван дори от съпартийците си, републиканците, заради тази позиция. Но днес… той вече е готов за война с Иран! Бих казал, че това е ,,внезапен“ и ,,изненадващ“ обрат, достоен за посредственото му телевизионно шоу.

Наскоро Тръмп беше цитиран:

,,Относно Иран, когато те обкръжават нашите красиви разрушители с техните малки лодки и правят жестове към нашите хора, които не би трябвало да правят, те ще бъдат издухани с обстрел от водата.“

Събитието, което Тръмп коментира, се е случило в Персийския залив, недалеч от крайбрежието на Иран. По тази причина местните са били с патрулни моторни лодки, като са отправили неприлични жестове с ръце към екипажа на чуждите ,,красиви разрушители“. Тръмп е забравил ,,миротворчеството“ и вече ни занимава с убеждението си, че има основания и право да стреля по хора, които са извършили страшното престъпление да покажат среден пръст на натрапниците в тяхната територия. Тръмп забравя да обясни, как би постъпила ,,Америка, когато отново стане велика“, в случай че ирански разрушители доплават до бреговете на САЩ, до Вашингтон.

С това изказване този кандидат-президент не се отличава от другите републиканци и глутницата войнолюбиви неоконсерватори, смятащи, че величието на Америка се изчерпва с думи и дела, радващи политически Израел.

Заключителни слова

Американците (и светът) имаха един шанс преди няколко години. Неговото име беше Рон Пол. Този шанс беше изпуснат. Днес някои бивши поддръжници на Пол са готови да изберат Клинтън. Сред тях са и хора, оформящи мнения на други хора – например, популярната пвеица Кели Кларксън. За мен това, че по този начин някои сякаш слагат знак за равенство между Рон Пол и Хилъри Клинтън, е потресаващо. Все тая, Рон Пол вече не е в играта.

Въпросът е – което зло ще прокарва античовешка политика в Белия дом? За мен разликата между Клинтън и Тръмп е само една. Всеки знае що за стока е Клинтън. Даже нейните привърженици я критикуват, че забравя основното: тя не трябва да е президент само на онези, които са я избрали, а на всички американци. От друга страна, ако Тръмп седна в Овалния офис, дори гласували за Тръмп ще останат толкова разочаровани, колкото при евентуален мандат на Клинтън. Разликата, доколкото съществува, е, че всеки знае що за чудовище е Хилъри, докато маските на Тръмп тепърва ще падат, понеже е нов актьор в играта на тронове.

Затова и на американците, и на останалите хора – дупе да ни е яко!

Иван Стаменов