Тийнейджърката с най-гледаните клипове

1
372
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

На 14 Мади Зиглър вече се е снимала в пет музикални клипа на Сия, гледани над 2,5 млрд. пъти в YouTube, а най-новата й изява е в The Greatest заедно с още 48 деца. Тя е сред най-влиятелните тийнейджъри, а, освен танцьорка, вече е актриса и писателка

Мади Зиглър, която в края на септември навърши 14, отново влезе в списъка на сп. „Тайм“ с най-влиятелните тийнейджъри в света.

Тя е най-малката в списъка, в който фигурират още президентските дъщери Саша и Малия Обама, звездата от официалната песен на Евро 2016 Зара Ларшон, плувкинята от олимпийския отбор на бежанците Юсра Мардини, синът на Уил Смит – Джейдън, попзвездата Шон Мендес, актрисата от сериала „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс, носителката на четири златни медала от олимпийския турнир по спортна гимнастика в Рио 2016 Симон Байлс, топмодела Кайли Дженър и носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсафзаи.

През март 2017 най-младата съдийка в тв шоуто „Мислиш си, че можеш да танцуваш?“ издава мемоарите си, озаглавени „Дневниците на Мади“, а малко по-късно пуска трилогия романи, ориентирани към прогимназиалната читателска публика.

Досега тя се е снимала в десетина музикални клипа, гледани близо 3 млрд. пъти в YouTube, но световна слава й носи участието в първия собствен хит на австралийката Сия.

Chandelier излиза в началото на 2014 г., когато Зиглър е едва на 11, но вече е известна на американската публика от риалити шоуто Dance Moms. Там малките танцьорки от школата, в която Мади се занимава с балет и модерен танц от 2-годишна, се появяват заедно с майките си.

Именно в това предаване я забелязва Сия, дотогава по-известна като авторка на песни за звезди като Бийонсе, Риана, Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Шер, Алиша Кийс, Давид Гета, Кайли Миноуг, ФлоРайда.

Chandelier получава четири номинации за „Грами“ и печели видеонаграда от MTV за хореографията на Райън Хефингтън.

Видео: Най-щурата реклама на парфюм

Впоследствие Сия ангажира Мади и в клиповете към Elastic Heart (заедно с актьора Шая Лабъф), Big Girls Cry, тазгодишния летен хит Cheap Thrills и най-новото си видео, The Greatest. В него участват общо 49 деца, а медиите тълкуват броя им като израз на почит към убитите при стрелбата в нощния клуб в Орландо, щата Флорида.

Парчето с участието на Кендрик Ламар е включено в делукс изданието на This Is Acting, седмия албум на Сия, което включва общо 19 песни, седем от които нови. На обложката е Мади в едър план.

Догодина се очаква и нейният дебют в киното с The Book of Henry на реж. Колин Тревъроу („Джурасик свят“, предстоящият „Междузвездни войни: Епизод IX“), където й партнират Наоми Уотс плюс връстниците й Джейкъб Трембли („Стая“) и Джейдън Либерхер („Свети Винсънт“).

Тя вече се изяви зад кадър, като озвучи анимацията „Балерина“, с Ел Фанинг като гласа на главната героиня и попзвездата Карли Рей Джепсън в поддържаща роля. Действието се развива във Франция от края на XIX век, където залогът е място в балетната трупа на парижката „Гран опера“.

Тази есен Мади  пусна и първата си модна колекция – Maddie, която включва дрехи, каквито и самата тя предпочита да носи: якета, джинси с висока талия, блузи, тениски и пуловери, които могат да се комбинират всякак и не затрудняват движенията. Вдъхновени са от собствения й стил – „всекидневен шик, донякъде момчешки, но без да се губи момичешкото“.